Majú neutrálnu až jemne orieškovú chuť. Využijete ich tak v slaných, ako aj v sladkých pokrmoch.
Ak je vám ľúto, nechať bohato vetvený kríček napospas zime, spravte toto.
Pomôcť pri niektorých problémoch si môžeme aj bez chémie a vystačíme si s bylinami, pochutinami či drobnosťami, ktoré nájdeme v kuchyni či komore.
Bazalka je bylina, ktorá prináša nielen omamnú vôňu vašim jedlám.
Len čo je vzduch dosť teplý na to, aby zohrial pôdu, založte záhon s rastlinami, ktorými môžete dochucovať šaláty aj varené jedlá.
Pizza patrí medzi najobľúbenejšie jedlá aj na Slovensku, oveľa menej ľudí však pozná jej „príbuznú“ pinsu. V čom sa líšia? Základným cestom a tvarom.
Počas leta sa uštipnutiu komárom prakticky nedá vyhnúť. Niektoré štípance však vedia poriadne potrápiť.
Bazalka je žiarivou stálicou medzi kuchynskými bylinkami - dá sa pestovať na okne či balkóne a na počkanie dodá nášmu jedlu lahodnú chuť "leta".
Bylinkový ocot si môžete kúpiť alebo vyrobiť. Pri svojpomocnej produkcii vrátane základu ušetríte, zabavíte sa, získate originálny osobný darček pre kamarátov či kolegov a budete spoľahlivo vedieť, čím si dochucujete pokrmy.
Častými príznakmi staroby sú aj ťažkosti so zažívaním. Petržlenová vňať bojuje proti rôznych ochoreniam.
Dali ste si záväzok menej plytvať potravinami? Začnite pri často prehliadaných ingredienciách: bylinkách. Pestujte si ich sami a naučte sa, ako nevyhodiť ani byľku.
K letu patria ľahko stráviteľné jedlá, ale jesť ich neznamená jesť asketicky. Ryby, zelenina či ľahké dezerty sa dajú pripraviť tak, že si na nich pochutia aj nároční gurmáni.
Ak pri niektorých rastlinách platí, že nimi človek zabije dve muchy jednou ranou, tak sú to práve bylinky. Dokážu potešiť nielen oko, ale aj chuťové poháriky.
Komáre sú v lete naozaj nepríjemnými spoločníkmi. Aby vás počas posedenia na terase či balkóne otravovali menej, vysaďte si tieto bylinky! Komáre sa od nich držia ďalej a vy máte pokoj!
Pestovanie byliniek je čoraz atraktívnejšie. Môže za to aj súčasná pandémia, keď sme doma a radi by sme sa venovali činnosti, ktorá nám prinesie zábavu aj úžitok.
Milujete špagety či cestoviny s paradajkovou omáčkou? Máme tip na skvelú omáčku, ktorú pripravíte s použitím piatich ingrediencií. A tie sa v domácnosti vždy nájdu. Vyskúšate ju?
Vážia sa na gramy, a predsa dajú jedlu celkom inú chuť, vôňu, vzhľad, ba aj látky pre zdravie.
Cuketa si v kuchyni našla nezastupiteľné miesto vďaka svojej všestrannosti. Možno si vybrať z celej palety odrôd - zelené, žlté aj biele cukety.
Priateľská k srdcu, zažívaniu, postrach pre baktérie aj nádorové ochorenia. Bazalka sa zaraďuje do top rebríčka liečivých rastlín. Ako pomáha seniorom?
Bazalka je jednou z najznámejších kulinárskych byliniek, ktorá sa hojne používa v zdravej stredomorskej kuchyni.