Ak cvičíte, vaše telo potrebuje kvalitné bielkoviny, aby vaše svalstvo nestrádalo. Pripravte si lahodný recept.
Ešte stále máte na balkóne čerstvé bylinky? Recept na lahodnú večeru vás poteší, pripravte si bazalku a petržlen.
Na kukurici si môžme zdravo pochutnať v ktoromkoľvek ročnom období, nielen v čase jej zberu.
Hoci bazalka pochádza z Indie, udomácnila sa najmä v talianskej kuchyni.
Dorastá do výšky približne pol metra. Na svoj dobrý rast potrebuje slnko, teplo a dostatok vody. Musí však byť chránená pred vetrom a prievanom, nerobí jej dobre.
Bazalka patrí ku klasike v talianskych pokrmoch a dodáva im ich nepopierateľný šmrnc na tanieri. Dá sa použiť nielen čerstvá, ale aj mrazená či sušená. Vo vašom jedálničku by ste jej mali nájsť pevné miesto.
Už pri nákupe mäsa na grilovanie treba dávať pozor na jeho kvalitu. Pred samotným grilovaním je najlepšie mäso naložiť do zdravej marinády.
Ľahká večera je na svete raz-dva! Pripravte si bulgur, bazalku a sušené rajčiny!
Jej vôňa aj chuť sú spojené s dovolenkovými destináciami. Ale dopriať si ju predsa môžete aj doma.
Jedna z najposvätnejších bylín orientu a častá zložka ajurvédskych prírodných ozdravných elixírov aj holistickej prírodnej medicíny.
Bylinky či koreniny dodajú pokrmom chuť. Ak vás trápia mierne zdravotné problémy, takisto môžu pomôcť.
Ráno sa naštartujte pohárom plným vitamínov.
Bylinky priamo z kvetináča majú nezameniteľnú chuť aj arómu. Ich pestovanie na balkóne pritom nie je žiadna veda.
Skúste hostí prekvapiť novou chuťou miešaného drinku. Pripravte ho podľa nášho receptu.
Jeho domovom je Taliansko, ale dá sa pripraviť aj z jarných slovenských surovín.
Symbióza človeka a rastlín nie je náhodná, profitujú z nej obe strany. Flóra dostáva adekvátnu starostlivosť a človek ťaží množstvo benefitov.
Vyskúšajte skvelý recept, ktorý vám spríjemní ráno.
Varenie sa stane ešte väčšou radosťou, ak kuchyňu rozvoniate čerstvými bylinkami. A tie si celkom jednoducho vypestujete na vašom balkóne. Ktoré rastlinky by nemali chýbať?
Chia-semiačka už poznáme dlhšie, teraz sa však v oblasti zdravia a výživy objavila nová topka. Sú ňou bazalkové semienka.
Bazalku používame najmä na pokrmy z rýb, pizzu a cestoviny, na šaláty a zálievky cestovín.