Aj vy ste sa už niekedy túžili najesť skutočne do sýtosti bez výčitiek svedomia, ale do plného žalúdka? Tak presne pre vás sa hodí poznať jedlá a suroviny, z ktorých sa nepriberá.
Nikto nechce skončiť s diagnózou rakoviny, na druhej strane sa málo zaujímame o to, čo nás môže pred ňou ochrániť. Veľmi dôležité pritom je, čo jedávame.
Niekedy sa zbierajú vtedy, keď dosiahli len asi tretinu svojej skutočnej veľkosti a sú ešte nezrelé.
Maliny, broskyne, čerešne, ríbezle, marhule, černice, melóny, arónia... bolo by škoda nevyužiť bohatstvo úrodných juhoslovenských záhrad. A to nielen v dielni cukrárov a pekárov.
Najlepšie chutí egreš čerstvý, ale môžeme z neho vyrobiť džem, či chutný koláč.