Čím viac sa na Slovensku hovorí o dôležitosti čerstvých potravín, tým viac je krajina závislá od dovozov. Potvrdil to aj nedávny prieskum.
Testy ukázali, čo sa už dávno šepká: dovážané mäso sa chuťou a kvalitou ani zďaleka nevyrovná čerstvej domácej bravčovine.
Chovatelia ošípaných stále považujú za najväčší problém dovoz lacného a nekvalitného bravčového mäsa zo zahraničia.
Kým doputuje na slovenský stôl bravčové mäso, zdolá po ceste zo Španielska vyše dvetisíc kilometrov.
Čína sa rozhodla revanšovať USA za uvalenie ciel na oceľ a hliník zavedením odvetného cla vo výške až 25 percent na 128 amerických výrobkov.
Väčšina bravčového mäsa na Slovensku pochádza z cudziny. Jednou z krajín, odkiaľ sa dováža, je Nemecko.
Pri nákupe mäsa vyhráva u bravčového mäsa cena aj rozmanitosť.
V našej kuchyni málokedy chýba toto typické slovenské mäsko. Každá jeho časť je svojská, a z každej sa dá vymyslieť iná pochúťka.
Niekedy pri nákupe mäsa nevieme alebo váhame, aké bravčové si máme vybrať, keď chceme pripraviť rezne či dobrotu z mletého mäsa alebo inú bravčovú lahôdku.
Ani nie pätina Slovákov si dopraje raz týždenne rybu. Mesiac po Vianociach, sa väčšina ľudí vracia k svojmu tradičnému jedálnemu lístku, na ktorom chýbajú ryby.
Priority novej ministerky pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Gabriely Matečnej sa budú týkať aj problémov v oblasti produkcie mlieka a bravčového mäsa.
V mnohých krajinách sveta patrí steak medzi najobľúbenejšie pochúťky.
Mäsové dobroty z regiónov Slovenska by nemali chýbať na našom tanieri.