Ak chcete stihnúť ten najchutnejší, vyberte sa naň už v auguste a v septembri.
Dajte si pozor, aby bol burčiak ozaj osviežujúcim nápojom, nie dôvodom nevoľnosti či bolesti hlavy.
Burčiak sa pil v dobrom aj v zlom čase a ani tento rok si ho tí, čo mu prišli na chuť, neodoprú.
Burčiaku sa vyrobí približne 300-tisíc litrov, na jeho ochutnanie majú záujemcovia asi 10 týždňov so začiatkom najskôr po 15. auguste.
Mastné fľaky na oblečení či na obrusoch žiaľ patria k prácam v kuchyni. Pri ich odstraňovaní platí: čím rýchlejšie konáme, tým je šanca, že sa fľaku zbavíme, väčšia.
Štát posunul možnosť predávať burčiak z 15. augusta na 6. augusta. Podľa strany SaS je to nezákonné. Chce zmeniť zákon, umožniť predaj od 1. augusta.
Čo národ, to iná obyčaj. Francúzi čakajú na mladé víno v podobe božolé, Slováci a Moravania už od konca leta ochutnávajú burčiak.