Čaká ich krátky proces. Podobný, ako s banánovou šupkou alebo kalerábovými listami. Do koša!
Čajové nanuky s malinami nie sú náročné na prípravu a potešia počas horúcich dní.
Červené víno, balzamiko či čierna káva - o tom, že tieto potraviny farbia zubnú sklovinu, nikto nepochybuje. Ktoré ďalšie majú rovnakú schopnosť?
Zázvor, harmanček aj levanduľa - dokážu zmierniť problémy pri bolestiach hlavy.
Silu čajov poznali naši predkovia už pred stáročiami. Vždy však pracovali s tým, čo mali k dispozícii.
Pitný režim neznamená zahasiť smäd pohárom vody. Umenie správneho pitia nám zaručí úsmev na tvári, mladý vzhľad a zdravie.
Tam O'Braan bol predtým vojakom, agrochemikom a podnikateľom. Dnes pestuje čaj na úpätí Škótskej vysočiny.
Jestvujú tri základné druhy čaju: nefermentovaný zelený a biely čaj, polofermentovaný oolong a plne fermentovaný čierny čaj.
Po akom čaji siahnuť nielen pre zahriatie tela?
Z poľnohospodárstva a potravinárstva sa stali mohutné priemyselné odvetvia, ktoré úplne zmenili ráz krajín a výživu ľudí. Kam vlastne smeruje výroba potravín a kto bude jej nositeľom?
Čajové lístky staré 2150 rokov objavili archeológovia v hrobe čínskeho cisára Ťing-tia, ktorý zomrel v roku 141 pred naším letopočtom.
Zázvor. Je už známym pomocníkom pri posilnení imunity, ale tiež spaľovač tukov. Vedeli ste, že pozitívne účinkuje aj pri nadúvaní?
Účinky zeleného aj čierneho čaju sú už dopodrobna známe. Zaujímavým nápojom do zdravej série je rastlinka juhoamerických indiánov Yerba maté.
Tradícia je ako železná košeľa. Tvrdenie, že sladkosti zuby kazia a mlieko im prospieva, je staré ako obohraná platňa.
Rastlina, ktorú v Číne a Japonsku povýšili na skutočný poklad. Oprávnene.
Stačí vám jedna šálka denne. Ak ho budete popíjať, zrýchlite si svoj proces spaľovania tukov a zbavíte sa toxínov.
Nikdy nám nechutí čaj tak, ako keď za oknami treští mráz a fúka vietor.
Kvalitný čaj, predovšetkým zelený čaj, je liek. Patrí medzi potraviny s protirakovinovými účinkami. Čaj je omnoho viac ako jednoduchý horúci nápoj so schopnosťou uhasiť smäd.
Účinky zeleného čaju zvýrazní bio citrón a stévia.
Väčšina Britov nevie správne pripraviť čierny čaj, pretože ho nenechávajú dosť dlho vylúhovať. Týka sa to 80 % šálok čaju, ktorých sa v krajine vypije denne 165 miliónov.