Vedci bijú na poplach. Ľudia, ktorí trpia akýmkoľvek druhom závislosti majú až dvojnásobne vyššie riziko srdcového infarktu.
Ku chladnému počasiu patrí varené víno. Klasické koreniny, ktoré sa u nás doň dávajú, sú škorica a klinčeky, pripadne sa doň nakrájajú citrusy.
Aby ste mohli vychutnať všetky nuansy vína, musí mať správnu teplotu. Pri červenom víne sa napríklad hovorí, že má mať izbovú teplotu. To však nie je celkom presné.
Zatiaľ čo množstvo štúdií poukazuje na pozitívny vplyv červeného vína na srdcia starších ľudí, podobný účinok má aj jeho nealkoholický variant.
Niektorí ľudia si pochvaľujú priaznivý vplyv pohára červeného vína denne na srdce. Čo na to ale hovorí veda?
Pohárik tohto iskrivého nápoja zabráni podľa vedcov vzniku zdravotných problémov u starších ľudí. Aj v tomto prípade platí, všetko s mierou.
Ako to vlastne funguje v rovnici červené víno = zdravie? Dosť jednoducho - odborníci tvrdia, že tohto božského moku by sme mali piť maximálne dva poháre denne.
Je všeobecne známe, že červené víno je pre srdce zdravé. Nedávno ale vedci objavili nové dôkazy, prečo je tomu tak.
Červené víno pravdepodobne blahodarne pôsobí na črevá tým, že podporuje rôznorodosť črevnej mikroflóry. Tvrdia to vedci z King's College London.
Červené víno pravdepodobne blahodarne pôsobí na črevá tým, že podporuje rôznorodosť črevnej mikroflóry.
Potláčajú zápaly a zbavujú telo nepríjemných ťažkostí spojených s artritídou. Boľavé kĺby sa môžu aj vďaka týmto chutným nápojom dostať rýchlo do formy.
Bublinky zo šumivého vína vraj pomáhajú mozgu. Odborníci sa dušujú, že zopár pohárikov počas týždňa dokáže predchádzať demencii a Alzheimerovej chorobe.
Áno, zvyčajne sa dočítate v múdrych radách na internete, že na škvrnu od červeného vína najlepšie účinkuje soľ.
Zrelé potraviny obsahujú obzvlášť veľa histamínu. Aj v tomto prípade platí: Dávka robí jed.
Sú vína tvoriace identitu miest, regiónov, národov. Rizling rýnsky sa spája s údoliami nemeckých riek, Cabernet Sauvignon s Bordeaux a Frankovka modrá s Račou.
Istá štúdia ukázala, že pohár červeného vína pred cigaretou znižuje škody, spôsobené nikotínom.
Slovenské červené víno dlho stálo v tieni bieleho. Tretie tisícročie však prinieslo príjemnú zmenu. Vína sú teplejšie, plnšie, voňajú a chutia po ovocí.
Počasie opäť raz dokázalo, že je nevyspytateľné a že práve ono je osudom vína. Práve sa končiaci vinohradnícky rok 2016 bol mimoriadne dramatický, ale napokon sa neskončí najhoršie.
Pohár červeného vína je prospešný pre srdce a celkovo pre naše zdravie. Čo sa kedysi považovalo za pravdu, dnes už pravda byť nemusí.
Červené víno v umiernenom množstve je prospešné pre srdce aj cievy. Vedci zo Slovenskej akadémie vied potvrdili, že obsahuje aj látky, ktoré pomáhajú proti obezite.