Pre fanúšikov čokolády to nie je dobrá správa, ale nová štúdia zistila, že ak si doprajeme veľa sladkostí, môže to znamenať značné ťažkosti pre naše srdce.
Takmer štyri a pol milióna eur investovala v tomto roku do svojho výrobného závodu v Bratislave spoločnosť Mondelēz International.
Sladké a zároveň zdravé? Tmavá čokoláda s vysokým obsahom kakaa je skvelým príkladom tejto netypickej dvoj-kombinácie.
Výskumy presviedčajú, že pravidelné pochutnávanie si na čokoláde dokáže okrem kardiovaskulárnych problémov potlačiť aj nebezpečné zápaly v ľudskom tele.
Čokoláda je pre mnohých z nás sladkou pochúťkou či zázrakom, ktorým si pomáhame v časoch stresu.
Počas chudnutia na nás číha nástrah akosi priveľa... Aspoň máme ten pocit.
Múzeum má rekord - najvyššiu čokoládovú fontánu na svete. Sladké potešenie steká z výšky viac než 9 metrov a šíri okolo seba omamnú vôňu.
Aj chutné veci vedia byť zdravé. Azda najlepším príkladom je kocka horkej čokolády. Nikdy o nej neuvažujte ako o dobrote, z ktorej získate len prázdne kalórie.
Spotreba čokolády a čokoládových cukroviniek na Slovensku podľa predbežných údajov Štatistického úradu SR v roku 2019 dosiahla 3,4 kilogramu na obyvateľa.
Rozprúdi krv, posilní imunitný systém a zlepší náladu. Milovanie je skvelým spôsobom ako si skrátiť nekonečné dni strávené medzi štyrmi stenami.
Koláčik do dlane. Na studeno i na teplo, na slano i na sladko. V rôznych farbách, chutiach, vôňach a napokon i vo veľkostiach.
Príprava dezertov nemusí byť náročná. Tie menej náročné nemusíme piecť, stačí nám chladnička, prípadne aj želatína.
Koláčov nikdy nie je dosť. Spríjemnia nám každý voľný čas s rodinou či priateľmi. Ponúkame vám niekoľko receptov.
Čokoláda je ideálna na varenie, pečenie, prípravu sladkých dezertov. Ponúkame vám niekoľko čokoládových receptov.
Britský denník The Guardian sa na prelome rokov opýtal čitateľov, o akých témach by chceli čítať v roku 2020.
Dúhová čokoláda je pripravená na masovú produkciu a vedci už rokujú s výrobcami.
Advent vonia na sto spôsobov, veď sa pripravujú najhojnejšie sviatky roka. Čokoláda, pomaranče a mandarínky, škorica, orechy, vanilka...
Lieskové oriešky patria po stáročia medzi pochutiny, ale aj prísady do pečených či varených dobrôt. Majú vynikajúcu chuť a obsahujú aj množstvo prospešných látok.
Každý kraj má svoju zlatú žilu, len ju treba objaviť. No kým zlato sa raz pominie, ovocinárstvo je ako perpetuum mobile. Občas ho niečo zabrzdí, ale je tu vždy.
Aj keď sa môže zdať, že za nočným „počítaním ovečiek“ stojí len sledovanie televízie či mobilného telefónu, opak je pravdou. Môžu to byť aj niektoré potraviny.