Koláčov nikdy nie je dosť. Spríjemnia nám každý voľný čas s rodinou či priateľmi. Ponúkame vám niekoľko receptov.
Čokoláda je ideálna na varenie, pečenie, prípravu sladkých dezertov. Ponúkame vám niekoľko čokoládových receptov.
Britský denník The Guardian sa na prelome rokov opýtal čitateľov, o akých témach by chceli čítať v roku 2020.
Dúhová čokoláda je pripravená na masovú produkciu a vedci už rokujú s výrobcami.
Advent vonia na sto spôsobov, veď sa pripravujú najhojnejšie sviatky roka. Čokoláda, pomaranče a mandarínky, škorica, orechy, vanilka...
Lieskové oriešky patria po stáročia medzi pochutiny, ale aj prísady do pečených či varených dobrôt. Majú vynikajúcu chuť a obsahujú aj množstvo prospešných látok.
Každý kraj má svoju zlatú žilu, len ju treba objaviť. No kým zlato sa raz pominie, ovocinárstvo je ako perpetuum mobile. Občas ho niečo zabrzdí, ale je tu vždy.
Aj keď sa môže zdať, že za nočným „počítaním ovečiek“ stojí len sledovanie televízie či mobilného telefónu, opak je pravdou. Môžu to byť aj niektoré potraviny.
Je prekvapujúce, čo jablká a čaj dokážu s naším telom. Tieto potraviny totiž obsahujú takzvané flavonoidy.
Ste permanentne unavená, ale nechcete vypiť každý deň päť šálok kávy? Nebojte sa, týchto päť potravín vás zodpovedne prebudí.
Palacinky na sladko aj na slano. Tie sladké však vyhrávajú.
Máme pre vás šesť potravín s naštrbenou povesťou, ktoré sú vlastne zdravé. Za predpokladu, že ich správne pripravíte.
Pokrm bohov... a žien. Veď aj v mnohých prieskumoch o túžbach Európaniek čokoláda absolútne vedie. Ale súhlasia s nimi aj cukrári a kuchári.
Niet nad kvalitné mäso. Stačí k nemu omáčka s čerstvými bylinkami, ovocím či vínom a jedlo s úžasnou vôňou i chuťou je hotové.
Podľa vedcov je zbytočný. Pochúťka z kakaových bôbov sa môže pokojne pochváliť viacerými zdravotnými benefitmi.
Keď vás prepadne chuť na niečo nezdravé, napríklad čipsy alebo čokoládu, v skutočnosti si telo pýta niečo celkom iné.
Hovorí sa "všetko s mierou". V tomto duchu treba pristupovať aj k banánom, čokoláde či káve. V opačnom prípade môžu totiž zabíjať!
Zdrojom látok podporujúcich libido sú najmä rastliny. V kuchyni nájdeme rozmanité afrodiziaká - škoricu, vanilku, muškátový orech, oriešky či ženšen.
Sviatok sv. Valentína zvyšuje predaj najmä obchodom s erotickým tovarom, kvetinárstvam a reštauráciám.
Je tu dobrá správa pre všetkých, ktorí si práve chtiac-nechtiac zamestnávajú hlavu nepríjemným dráždivým kašľom. Čokoláda vraj pomôže lepšie ako bežné sirupy proti kašľu.