Korenie s výraznou chuťou. Badián dokáže pomôcť aj s mnohými zdravotnými ťažkosťami vo vyššom veku.
Pivo je symbolom lahodného osviežujúceho nápoja, lenže aj stimulujúca súčasť mnohých pokrmov.
Vážia sa na gramy, a predsa dajú jedlu celkom inú chuť, vôňu, vzhľad, ba aj látky pre zdravie.
Keď zvolíme ako prílohu k hlavnému chodu uvarené cestoviny, možno ich dochucovať korením, bylinkami, syrom či zeleninou tak, aby výsledná chuť ladila s jedlom.
Vypestovali ste si bylinky na balkóne? Poradíme vám, ako ich najlepšie použiť pri príprave jedla.
Ocot má v našej kuchyni dlhú tradíciu a veľmi často sa používa na dochucovanie rozmanitých jedál.
Ponúkame zopár rád, aby bolo toto "obyčajné" jedlo vždy gurmánskym zážitkom.
V mnohých krajinách sveta patrí plátok pečeného medzi najobľúbenejšie pochúťky.
Jedlo musí dobre vyzerať, chutiť, ale aj voňať. Bylinky a koreniny tieto vlastnosti podporia.
Voňavé bylinky a aromatické koreniny patria do každej kuchyne. Sú vynikajúce na ochutenie pokrmov, zdravé pre ľudský organizmus, môžu poslúžiť ako dekorácia.