Väčšina ovocia nie je príliš vhodná na mrazenie, najvhodnejšie je bobuľové – maliny, čučoriedky a jahody, pretože tie v chladničke rýchlo splesnivejú.
Podomácky vyrobená pochúťka, ktorá dokáže posilniť kosti, ale aj srdcia najviac ohrozenej skupiny ľudí, seniorov.
Dresing na čerstvý šalát si pripravíte za pár minút - a viete, čo v ňom máte!
Šalát je skvelé jedlo s nízkym obsahom sacharidov. V lete, počas sezóny čerstvého ovocia a zeleniny, môžeme po ňom siahnuť denne v rôznych lahodným obmenách.
Leto je plné príjemných večerných posedení na terase či v záhrade. Tu sú tipy, ktoré vám, ako hostiteľke, pomôžu.
Teplé obdobie a zeleninové šaláty patria k sebe. Chutný obed či ľahká večera tak môže byť na vašom stole naozaj často.
Využitie horčičných semienok v kuchyni okrem známej a tradičnej výroby horčice má aj podobu rôznych zmesí korenia v kuchyniach z celého sveta.
Ak napriek cvičeniu a zmene stravy nevidíte výsledky v rýchlej strate tukových vankúšikov na bruchu, stehnách či zadku, zbystrite pozornosť.
Práve zúri sezóna čerstvých šalátov - máme pre vás tipy na dresingy, aby chutili ešte lepšie.
Podobne ako alkohol a cigarety, tak aj sladké pochúťky nabité cukrom dokážu vyvolať v ľudskom tele silnú závislosť. Boj s ňou sa nezaobíde bez úpravy jedálnička.
Samotná príprava zálievok a dresingov do šalátov je tak trochu alchýmia. Ale niektoré základné pravidlá platia, hoci prvotná je vlastná fantázia.
Pri príprave letných šalátov sa netreba báť mliečnych zálievok, ktoré sú vytvorené z jogurtu, zo smotany či z creme fraîche...
K šalátom spravidla nesmie chýbať dresing. To platí aj o šalátoch s hydinovým mäsom, pričom rolu dresingu často plní majonéza, smotana či jogurt.
Existuje prísada, vďaka ktorej bude váš šalát oveľa lepší! Inšpirujte sa s nami!
Šalát. Tušíme, že je zdravý, nízkokalorický, plný vody, skrátka - oplatí sa ho jesť. Aká je pravda?