Vďaka vysokej koncentrácii pamiatok a umeleckých pokladov je centrum zapísané na zozname UNESCO.
Pozrite si prvé zábery z foodcourtu v novej časti nákupného centra Eurovea.
Do začiatku letnej sezóny zostáva už len niekoľko týždňov, napriek tomu stále máme viac ako 10.000 voľných pracovných miest, ktoré nevieme obsadiť.
Ak to pôjde takýmto tempom ďalej, o rok na Dušičky budeme zapaľovať sviečku aj za naše prevádzky, tvrdia predstavitelia hotelov a reštaurácií.
Gastrozdruženia a ich dodávatelia z iniciatívy #stálemámechuť protestovali pred Úradom vlády. Vyzývajú politikov, aby urýchlene spustila efektívne opatrenia, ku ktorým sa bez komplikovaných podmienok prevádzkovatelia dostanú.
Prevádzkovatelia a organizátori hromadných podujatí si po novom sami určia, ktorým osobám umožnia vstup do prevádzky.
Gastro podnikom nielenže chýba personál po novom aj stravníci.
Bez čašníkov i upratovačiek. Taká je aktuálna situácia v gastro sektore i v hotelierstve.
Na Slovensku štartuje letná sezóna. Tá môže veľmi pomôcť prevádzkam, ktoré boli dlho zatvorené.
Ocenenie Liptovská hviezda získalo 17 kontrolovaných prevádzok.
Do reštaurácie, kaviarne či vinárne sa po novom bude možné objednať cez internet.
Už je to dva týždne, čo reštaurácie otvorili svoje terasy. I napriek uvoľneniu opatrení podnikatelia v gastro segmente upozorňujú, že ani zďaleka nie sú za vodou.
O pandémii a pomoci od štátu, ale aj o zmene cien produktov či zmene spotrebiteľského správania sa denník Pravda rozprával s Danielom Ryškom, riaditeľom Burger Kingu pre Slovensko, Česko, Rumunsko a Bulharsko.
Žiadne znižovanie. Päťpercentná daň z pridanej hodnoty (DPH) pre gastrosektor dostala červenú.
Už nie len cez okienko či na objednávku. Niektoré reštaurácie otvoria svoje letné terasy už od pondelka, iné ešte vyčkávajú.
Predstavitelia reštaurácií, hotelov, výrobcov piva žiadajú od vlády zníženie dane z pridanej hodnoty (DPH). Práve v nižšej sadzbe vidia dlhodobé riešenie pre naštartovanie svojho podnikania po pandémii.
Reštauračný rezervačný systém na povinnú rezerváciu a registráciu hostí Bookio má byť k dispozícii začiatkom budúceho týždňa.
Podľa Iniciatívy 10 pre gastro sa vírus šíri najviac vo veľkých firmách, preto ich treba zatvoriť.
Od piatka majú reštaurácie zatvoriť vonkajšie terasy a fungovať len cez rozvoz a okienko. Opatrenie bolo ohlásené len v stredu večer.
Mestá a obce vyšli gastroprevádzkam v ústrety maximálne, zásadné úľavy im však dokáže poskytnúť len štát.