Nekvalifikovaní pracovníci, ktorí by chceli pracovať v gastre či hotelierstve, by v budúcnosti nemuseli mať osvedčenie o odbornej spôsobilosti.
Strana chce viac podporovať cestovný ruch.
Na Slovensku vo februári 2023 medziročne vzrástla návštevnosť o takmer 1,6-násobne.
Televízna šou Na nože sa na obrazovke Markízy stretla s veľkým úspechom a záujmom divákov. Jej záverečná časť trhla všetky rekordy v doterajšej sledovanosti.
Pre reštaurácie, bistrá, kaviarne či bary nedávno prijatá znížená sadzba DPH začne platiť od januára 2023.
Na webe Národnej rady je už zverejnený pozmeňujúci návrh poslanca Karola Kučeru (OĽANO) k vládnej novele zákona o DPH, ktorý hovorí o trojmesačnom znížení DPH na 10 %.
Ceny stúpajú všade. Gastro bude zvyšovať sumy priemerne o 10 až 15 percent, hovorí Peter Štecko.
Zamestnanci u nich v prevádzkach musia šetriť, vedenie sa snaží racionalizovať prevádzky, zavádzať nové, energeticky efektívnejšie, technológie.
Suma gastro lístka sa dvíha tento rok už po tretíkrát.
„Aby sme si nezvykali na časy bez „atómofiek“ Igora Matoviča, na svete je ďalšia a spĺňa všetky atribúty kvalitnej atómofky,“ reaguje SaS na Matovičov nápad.
Najlepšia pralinka na svete je slovenská! A pritom má exotickú chuť marakuje.
Cudzinci môžu doslova zachrániť slovenský trh práce.
Suma stravného v prípade pracovnej cesty v dĺžke päť až 12 hodín má ísť nahor zo súčasných 6 eur na 6,40 eura za každý deň.
Asociácie hotelov a reštaurácií Slovenska informovala, že efektívna podpora štátu v nasledujúcich týždňoch bude kľúčová, a to najmä v podobe zjednodušenia sezónneho zamestnávania.
Vláda koncom marca odsúhlasila finančný príspevok pre tých, ktorí u seba ubytujú odídencov. Platí to aj pre hotely.
Ministerstvo práce už predložilo na pripomienkovanie návrh opatrenia, podľa ktorého má stravné v prípade pracovnej cesty v dĺžke päť až 12 hodín stúpnuť zo súčasných 5,10 eura na 6 eur.
Nové pravidlá pre gastro prichádzajú od 19. januára.
Zhruba 30 percent ľudí navštívilo reštaurácie alebo pohostinstvá v čase, keď platil režim OTP.
Mnoho prevádzok vníma otvorenie gastra ako správny krok, najmä keď v podstate okrem nočných podnikov je už všetko dlhšie otvorené.
Pretrváva obava, čo sa bude diať na budúci týždeň a či gastroprevádzky niekde opäť nezavrú.