Steak s kosťou patrí medzi milovníkmi poriadneho kusa mäsa medzi tie najobľúbenejšie. Jeho najznámejším zástupcom je T-bone steak, poznáme však aj porterhouse steak alebo tomahawk steak. T-bone steak je klasikou americkej steakovej kultúry, preto si najprv predstavíme ten.
Dobrého veľa nebýva, hovorí sa. Táto ľudová múdrosť určite platí o najkvalitnejšom hovädzom mäse sviečkovici.
Z týchto receptov si viete zostaviť hriešne dobré menu. Pri príprave jedál sme použili aj prísady, ktoré sa až tak často v kuchyni nepoužívajú.
V našej „steakológii“ pokračujeme flank steakom. Čo si máme pod týmto názvom, ak ho vidíme niekde v jedálnom lístku, predstaviť?
Viete o tom, že z hovädzej roštenky sa pripravujú najlepšie steaky, resp. je považovaná na najlepšie mäso na steaky? A viete, ktorá časť zvieraťa to je?
Pre tých, ktorí si aspoň občas radi doprajú riadny kus mäsa, sme pripravili niekoľko inšpirácií. Nemyslíme tým len návod, ako si chutný steak pripraviť, ale najmä čo k nemu servírovať.
Nie každý druh hovädzieho mäsa sa hodí na grilovanie a prípravu steakov.