Vrátenie je možné do 18.11.2024.
Ovocie, zelenina a rastlinné produkty. Na prvý pohľad dobrá voľba pre zdravie. Nová štúdia tvrdí, že s pribúdajúcim vekom si treba dopriať aj mäso. Prečo?
Mäso možno pripraviť na veľa spôsobov. Jedným z nich je nechať ho konfitovať pri nízkej teplote 2-3 dni. Vyžaduje to čas, ale konzistencia je potom úplne iná ako pri tradičnej úprave.
Či už dávate prednosť bravčovému, hydine alebo rybám, dôležité je, aby ste pri nákupe vedeli, čo je dôležité a vybrali si dobre.
Dobrého veľa nebýva, hovorí sa. Táto ľudová múdrosť určite platí o najkvalitnejšom hovädzom mäse sviečkovici.
V našej „steakológii“ pokračujeme flank steakom. Čo si máme pod týmto názvom, ak ho vidíme niekde v jedálnom lístku, predstaviť?
Slovo streetfood asi netreba prekladať, medzičasom sa udomácnilo aj u nás. Buď si ho môžete zobrať do ruky, alebo jesť rukami. Jednoducho a nekomplikovane.
Nižšia dostupnosť niektorých druhov mias v EÚ by mohla spôsobiť vyššie ceny.
Vírusy a bacily na nás útočia na každom kroku, ale pomocník sa nájde - mnohí mu hovoria európsky ženšen, ale aj bylinka mladosti.
Hovädzie, bravčové, alej kohút, králik. K tomu víno - do jedla i k jedlu. Tu sú štyri nápady, čo si dať počas chladných dní.
Američania sú veľmajstrami v chove dobytka. Akú rolu v tom hrajú rastové hormóny? Hovoríme s Petrom Polákom zo Zväzu chovateľov mäsového dobytka.
Tridsať rokov sa Európska únia bránila dovozom americkej hovädziny. Americký prezident Donald Trump však dosiahol obrat.
Európska únia na nátlak amerického prezidenta Donalda Trumpa poskytne americkým producentom hovädzieho mäsa lepšie šance na svojom trhu.
Postavenie mäsa v ľudskej výžive sa mení.
Problémy s poľskými potravinami zveličujú krajiny, ktoré nestačia na poľskú konkurenciu, tvrdí poľský minister Jan Krzysztof Ardanowski.
Slovenskí mäsiari, ktorí odoberali mäso z Poľska, najmä z bitúnku s nekalými obchodnými praktikami, majú čo robiť, aby si udržali dobré meno.
Mäso poľského pôvodu bolo podľa výsledkov kontroly nakoniec dodané iba do jednej školskej jedálne.
Časť z mäsa dodaného v poslednej dobe z pochybného poľského bitúnku, kde zabíjali chorý dobytok, sa na Slovensku už zjedla.
Okrem Slovenska smerovalo mäso aj do ďalších deviatich krajín únie.
JOZEF SEDLÁK: Po škandále s poľským hovädzím mäsom si na Slovensku musíme naliať pohár čistého vína, ako je to naozaj s obchodom a výrobou potravín u nás.