Hrach obsahuje množstvo rastlinných bielkovín aj vitamínov.
Tento zelený zázrak obsahuje množstvo kvalitných rastlinných bielkovín, čo je hlavným dôvodom, prečo zasýti spolu s vysokým množstvom vlákniny.
Čo si všímať pri kúpe mrazenej zeleniny? Viete?
Je prazvláštnou skutočnosťou, že mrazený zelený hrášok - tie obyčajné, na kosť zmrznuté guličky - sú prakticky vždy lepšie ako čerstvý.
Na jar sa všetko prebúdza, rozkvitá, hýri farbami a záhrada začne prinášať úrodu. Medzi prvé vitamínové bomby patrí hrášok, jahody či čerešne.
Zelená je farba sviežosti, nádeje, prebúdzajúceho sa života po zime... jednoducho je to farba jari. Dopriať si ju môžeme nielen v prírode, ale aj v kuchyni a na tanieri.
Jarná záhrada nám ponúka množstvo zeleniny plnej vitamínov. Ponúkame vám niekoľko receptov z tejto jarnej zeleninovej ponuky.
Ponúkame vám niekoľko rýchlych, chutných a zdravých receptov na jarné polievky.
Každý kuchár má svoje zaužívané spôsoby, ako očistiť a pripraviť zeleninu do šalátu alebo do iného pokrmu. Správna príprava je dôležitá.
Existuje badateľný rozdiel medzi zeleným hráškom a sušeným hrachom.
Hrášok vďaka obsahu bielkovín dodáva silu a rýchlo zasýti, pritom však nemá veľa kalórií a obsahuje dôležité živiny.
Sezóna jarnej zeleniny je tu. Vyskúšajte naše recepty z hrášku, reďkovky či s jarnou cibuľkou.
Hrášok obohacuje náš jedálniček v podobe hráškovej omáčky, kaše, polievky, alebo vo forme pyré. Malé bobuľky sú plné proteínov a iných zdravých prísad.
Čerstvá reďkovka, mladý hrášok, medvedí cesnak, špargľa či mrkva. Jar ponúka nášmu jedálničku príjemné a žiaduce osvieženie.
Jarná sezóna v záhrade doslova láka k ochutnávaniu takých dobrôt ako je mladá cibuľka, šalát či jarný hrášok.
Ešte si nejaký ten čas počkáme, kým budeme môcť lúskať surový a mimoriadne zdravý hrášok. Dovtedy si môžete pochutiť na mrazenom...