Nebojte sa pestovať stolové hrozno. Stačí si vybrať kvalitné a odolné odrody.
Zabojuje s vráskami, hydratuje kožu! Teraz zúri sezóna tejto sladkej pochúťky, neváhajte!
Rok 2024 prekonal aj najhoršie očakávania.
Vedeli ste, že sušené ovocie z komerčnej výroby treba umyť pod teplou vodou?
Dajte si pozor, aby bol burčiak ozaj osviežujúcim nápojom, nie dôvodom nevoľnosti či bolesti hlavy.
Hrozno nie je len sladkou ovocnou lahôdkou, ale ponúka aj úžasné benefity pre našu krásu.
Podľa najnovšej štúdie už 1,5 šálky bude mať priaznivý vplyv a spomalí proces starnutia.
Únava neobchádza žiadnu vekovú skupinu. Pokiaľ sa nevieme zbaviť neustáleho zívania a polihovania, na pomoc prichádza obyčajné ovocie.
Zalievate zeleninu, ovocie, kvety? A myslíte tiež na vinič? Mali by ste.
Dá sa kúpiť po celý rok, preto nie je dôvod odpierať si ho ani v čase, keď práve nemá svoju sezónu.
História viniča siaha až do 4. tisícročia p.n.l. Jeho ovocie – hrozno – má guľaté alebo podlhovasté bobule. Jeho dužina je šťavnatá a pevná a plná vitamínov.
Hrozno je základnou surovinou na výrobu vína od nepamäti, ale zároveň je aj jedným z našich najobľúbenejších druhov ovocia. Je výbornou maškrtou, pretože obsahuje veľmi zdravé látky.
Burčiak sa pil v dobrom aj v zlom čase a ani tento rok si ho tí, čo mu prišli na chuť, neodoprú.
Nenechajte sa odradiť predsudkami, že hrozno patrí len do komerčných vinohradov a opatery špecialistov. Aj v záhradke si môžete dopestovať zopár košíkov na osobný konzum.
Hrozno na vinici Solomona Nersezašviliho bolo takmer zrelé, keď koncom augusta udrelo silné krupobitie. Ľadové gule za pol hodiny zničili väčšinu úrody a mesiace tvrdej práce.
Zatiaľ čo množstvo štúdií poukazuje na pozitívny vplyv červeného vína na srdcia starších ľudí, podobný účinok má aj jeho nealkoholický variant.
Nie je síce ideálnym ovocím pre redukčnú diétu, keďže obsahuje pomerne veľa fruktózy, no má oveľa menej cukru ako ktorákoľvek sladkosť. Pre toho, kto nevie odolať maškrteniu, je hrozno tá najlepšia možnosť. Vraj je to najzdravšia maškrta všetkých čias, navyše obsahuje látky, ktoré chránia srdce a krvný obeh.
Strapec hrozna na štedrovečernom stole? Nič výnimočné ani v slovenských rodinách, ibaže hrozno pochádza z druhého konca sveta.
Spoločný tím libanonských a nemeckých archeológov odkryl na juhu Libanonu 2600-ročný fenický lis na víno.
Slovenské víno sa môže zapojiť do revolúcie ružových vín vlastným štýlom a nadhľadom, tvrdí rešpektovaná znalkyňa Elisabeth Gabay, Master of Wine.