Škoda bola predbežne vyčíslená na viac ako 200-tisíc eur.
Kto si ešte spomenie na túto krásnu ľudovú pesničku? Zostala kdesi hlboko v pamäti a husičky chocholaté, čo mali pierka zlaté, sa ocitli úplne na okraji chovateľského záujmu.
Fosília vtáka, ktorú nedávno objavili na holandsko-belgickej hranici, môže patriť najstaršiemu známemu predchodcovi hydiny.
Slovensko eviduje už dva prípady výskytu vtáčej chrípky, jeden u drobnochovateľa hydiny v Zbehoch pri Nitre, druhý v obci Cífer pri Trnave.
V dôsledku nákazy bude nutné utratiť až 40 000 kusov hydiny.
Vajcia sú jedným z posledných produktov, pri ktorých je ešte Slovensko sebestačné. O hydine to už neplatí.
Slovenskí hydinári plánujú zdražovanie hydiny a vajec. Nechcú zatiaľ konkretizovať o koľko.
Potraviny sa nerodia na polici supermarketov, ale na farmách, hovorí Pavel Petránek, chovateľ hydiny z Čremošného.
Pošírovanie znamená, že sa niečo varí bez toho, aby to vrelo. K vareniu teda dochádza pod bodom varu, tekutina iba občas „zabublá“.
Kežmarské hydinárne budú hromadne prepúšťať, o prácu by malo prísť dokopy 394 zamestnancov.
Keď testy baktérie zistili, bolo už mäso zjedené.
Obmedzenie chovu hospodárskych zvierat v klietkach môžu svojim výberom ovplyvniť spotrebitelia, jeho zákaz by mohol zvýšiť ceny a ovplyvniť sebestačnosť.
Nie je kurča ako kurča. Ak si majú ľudia na grilovanom kurčati alebo vyprážanom kuracom rezni pochutiť, mali by sa zaujímať, ako boli chované.
Sebestačnosť Slovenska v produkcii hydinového mäsa klesla od roku 2000, kedy bola stopercentná, na súčasných 66 %.
Na Slovensko sa doviezlo z Česka hydinové mäso sa salmonelou. Zásielku prevzal jeden z obchodných reťazcov.
Slovensko je aktuálne tretím najväčším dovozcom hydiny z Ukrajiny. Informuje o tom ukrajinská agentúra Unian na základe údajov miestnej Rady pre vývoz potravín.
Rýchle a zdravé recepty sa tešia značnej obľube. A preto ich nikdy nie je dosť!
Tri štvrtiny Slovákov počas veľkonočných sviatkov nakupujú vajcia vo väčšej miere ako v iných obdobiach. Veľký dôraz pritom kladú na slovenský pôvod.
Spoločnosť EU Poultry, ktorá spracúva hydinové mäso z ukrajinských chovov, sa za dva roky zaradila medzi 20 najväčších potravinárskych firiem na Slovensku.
Únia hydinárov Slovenska sa obáva dopadov, ktoré môže so sebou priniesť tlak zahraničných reťazcov na zvyšovanie ponuky vajec z podstielkových chovov.