Nič nemá len kladné vlastnosti a treba na to myslieť, aj keď sa vrhnete na novú vlnu hitu, ktorým je stonkový zeler. Má svoje výhody no je dobré poznať aj druhú stranu mince.
Ak sa na púpavu prestanete pozerať ako na burinu, nielenže vám zmiznú vrásky na čele, ako sa s ňou na trávniku popasovať, získate aj skvelý zdroj živín.
Svojou delikátnou chuťou zaručene spestrí jedálniček a zároveň pomôže pri rôznych zdravotných ťažkostiach.
Myslíte si, že letná lúka so žltými púpavami vyzerá dosť dobre na to, aby ste ju jedli? Tak smelo do toho. Kvety aj listy púpavy výborne chutia a sú aj zdravé.
Koreňová zelenina podobná zemiakom sa v modernej kuchyni stáva čoraz obľúbenejšou.
Jarná cibuľka pomáha aj pri anémii, kašli a chrapote, zmierňuje opuch po uštipnutí hmyzom a pomáha pri liečbe popálenín.
Sú potraviny, ktoré črevo dráždia, no aj také, ktorým sa poteší. Viete, aké do tejto skupinky patria?