Jarná starostlivosť o jahodovisko nie je zložitá – zvládne ju každý záhradkár.
Praktický návod, ako vyvážiť živiny a dosiahnuť kvalitnú úrodu drobného ovocia.
Toto sladké ovocie je jedno z prvých, ktoré si môžete po dlhej zime vychutnať.
Najznepokojivejšie výsledky však priniesla analýza pesticídov.
Leto je obdobím, kedy naša pokožka čelí zvýšenému slnečnému žiareniu, horúčavám a poteniu, čo môže viesť k rôznym kožným problémom.
Jahody je najlepšie konzumovať čerstvé, pretože pri tepelnej úprave strácajú mnoho cenných živín.
V auguste si tak bez nákladov navyše obnovíte jahodovisko odrodami, ktoré sa vám osvedčili.
Tešte sa z aktuálnej, no myslite aj na budúcoročnú úrodu. Už teraz sa o nej rozhoduje.
Teplé mesiace sú ideálne na vychutnanie si čerstvých ovocných pochúťok - jahodové smoothie je perfektnou voľbou, ako dodať telu potrebné vitamíny a energiu.
Jahody sú obľúbenou májovou lahôdkou. Aby ste si ich chuť, ale aj omamnú vôňu naozaj vychutnali, nerobte tieto chyby pri ich umývaní.
Ako jahody správne skladovať?
Sezóna jahôd sa začína a pripraviť niečo lahodné na uhasenie smädu je naozaj jednoduché. Tu sú super recepty.
Jarné obdobie je plné čerstvých a chutných ingrediencií, ktoré môžeme využiť na prípravu zdravých jedál.
Nedajte sa odradiť ich neduživým a bezlistým vzhľadom.
Sadia ich v zime a pestujú v unikátnom skleníku bez chemických zásahov.
Kontrola je reakciou na dodanie kontaminovaných jahôd predávaných v Poľsku do základnej školy v Krásne nad Kysucou.
Jarnú starostlivosť o jahodovisko zvládne každý. Ak si však nie ste istí, držte sa našich rád.
Nedajte sa krátkym mrazom pripraviť o tých pár debničiek plodov, ktoré si prácne pestujete.
Dopestujete aj stále rodiace odrody vhodné na záhon či do balkónových debničiek.
Hoci ste nezakladali nové jahodovisko, aj to stávajúce potrebuje vašu starostlivosť.