Hoci ste nezakladali nové jahodovisko, aj to stávajúce potrebuje vašu starostlivosť.
Môžete ho popíjať vlažný po zotmení, ale rovnako aj ako chladný nápoj počas horúcich dní. Stačí si vybrať tie správne bylinky a máte chutný a účinný čaj.
Jahody patria k prvému čerstvému ovociu zo záhrady. Netreba im veľa, tak si pár rastlín zasaďte.
Unavenej pokožke môžeme dať vďaka šikovným domácim trikom definitívne zbohom. Vystačiť si môžeme dokonca so surovinami, ktoré máme v chladničke alebo v komore.
Ešte to stíhate. Stále je čas, pripraviť si kvalitné sadenice jahôd na tohtoročnú výsadbu.
Ide o najvzrušujúcejšiu diétu na konci ktorej bude krajší, uspokojivejší aj bohatší a intenzívnejší sexuálny život. Pritom netreba robiť veľké zmeny.
Túžili ste po popínavých jahodách, no realita doručenej zásielky bola iná? Toto je dôvod.
Jahody niekedy zarodia, ani nevieme ako. No ak chceme mať úrodu naozaj bohatú, treba sa o rastliny postarať.
Veľa či málo? Priemerne vraj každý z nás skonzumuje viac ako šesť kilogramov jahôd ročne. I napriek tomu, že ide na prvý pohľad o vysoké číslo, odborníci vravia úplný opak.
Dnes o našej plantáži vie celé okolie a ľudia z okresu Nové Zámky a Levice prichádzajú vo veľkom počte, tvrdí ovocinár Ivan Gombár.
JOZEF SEDLÁK: Z núdze je cnosť a zo súčasníkov, ktorí si rýchlo privykli na akciový potravinový blahobyt v réžii obchodných reťazcov, robí drahota praktických ľudí. Opäť sa stávame zberačmi plodov. Boli sme nimi pred desaťtisíc rokmi a sme nimi znova, lebo život - potraviny sú zo dňa na deň drahšie. Kilogram jahôd alebo čerešní po 10-12 eur je pre občanov s priemernými príjmami luxus.
Venujte bobuľovému ovociu pár minút starostlivosti predtým, než ho vložíte do chladničky.
Zrelé šťavnaté jahody sú, žiaľ, pochúťkou nielen pre nás. Minimálne časť úrody zvykne padnúť za obeť slimákom a slizniakom.
Drobné chutné ovocie s veľkým prínosom pre zdravie človeka. Jahody sa zvlášť hodia do jedálneho lístka letných dní.
Ignorujte predsudok, že balkón, najmä ten menší, je predurčený výhradne na pestovanie okrasných rastlín a ak úžitkových, tak byliniek, možno zeleniny.
Piplanie jahôd od prípravy pôdy cez výsadbu a opateru až po zber je náročný proces, ale s vidinou jedinečnej odmeny.
Sezóna jahôd je tu! Čo takto vyskúšať niečo nové, čo prekvapí vás aj vašu rodinu?
SILVIA RUPPELDTOVÁ: Zrejú čerešne a jahodoviská zaplavili samozberači.
Jahody v Tekove vyjdú iba na 2,70 eura, ale zato sú aj po 3,30 eura ako v okolí Bratislavy.
Veľká noc je predo dvermi, tak prinášame ďalšiu porciu receptov.