Doterajší rekord patril japonskému farmárovi.
Film, ktorý nakrútil režisér Zdeněk Troška, dodnes baví divákov v Čechách aj na Slovensku. Aktuálne vzniká na motívy slávnej komédie muzikál.
Stále rodiace jahody môžeme pestovať v záhrade aj v črepníkoch na balkóne. Jedny i druhé potrebujú teraz v auguste našu pomoc, keď chceme, aby zarodili viac. Starostlivosť sa nám vráti v podobe väčšej a lepšej úrody.
Špeciálna sladučká odroda drobnejších bielych jahôd sa nazýva "snowwhite" (snehobiela) a má ananásovú príchuť!
Kto drží svetový rekord v upečení najväčšieho jahodového koláča? Prečo sa jahodám hovorí "everybody's darling"? V čom spočíva ich protirakovinový potenciál?
Sú chutné a šťavnaté a spájajú sa nám s letom. Jahody nie sú len skvelým ovocím, ukrývajú v sebe aj mnoho pozitívnych účinkov na zdravie.
Jahody dnes síce dostať v supermarketoch takmer celý rok, ale tie prvé, z vlastnej záhrady, majú každý rok nezameniteľnú chuť. Rovnako ako prvé čerešne a višne.
Počas leta sa priam žiada zmena jedálneho lístka. Prelaďte počas tohto obdobia na pokrmy zdravé, ľahké, osviežujúce.
Tento mesiac nás už záhrada odmení za naše pestovateľské úsilie. Zberáme čerešne a jahody. Máme aj prvú letnú zeleninu a okrasná záhrada je v plnom kvete.
Záhradné jahody ako ich poznáme nepochádzajú z Európy, ale z Ameriky a sú výsledkom mnohých krížení.
Na jar sa všetko prebúdza, rozkvitá, hýri farbami a záhrada začne prinášať úrodu. Medzi prvé vitamínové bomby patrí hrášok, jahody či čerešne.
Špargľa má neutrálnu chuť, takže sa dá pripravovať na slano, ale aj na sladko. Dokonca sa z nej dajú robiť aj výborné dezerty.
Sú šťavnaté, voňavé, chutné, zdravé. Jahody boli doposiaľ symbolom začínajúceho sa leta, no vďaka slovenským pestovateľom už prvé sladké plody zbierajú začiatkom apríla.
Jednou z mála istôt, ktoré máme, je, že aj v týchto neistých časoch sa prihlásila k slovu jar a s ňou sa začína záhradkárska sezóna.
Tajomstvo pekného opálenia nie je závislé na výbere opaľovacieho krému. Ako sa leto prejaví na vašej pokožke záleží od toho, čo si naložíte na tanier.
Jahody sa rýchlo kazia a strácajú arómu. Otázka znie: Skutočne patria do chladničky?
Už roky nebol taký veľký hlad po jahodách, prvom domácom čerstvom ovocí, ako začiatkom tohto leta.
Sebavedomý úsmev nemusí byť len vzdialenou túžbou. Na bielenie zubov môžeme použiť aj zopár šikovných domácich trikov.
Sezóna jahôd je práve teraz - ak ich však správne zmrazíte, môžete si na nich pochutnať aj o pár mesiacov. Tu sú nápady:
Koncom mája sa začína obdobie "jahodového hodovania". Chutné, červené a čerstvé jahody potešia takmer všetky zmysly.