Posledných sedem rokov konzumácia bravčoviny na Slovensku trvale stúpala.
Hoci sa traduje, že konzumácia nezdravých potravín ohrozuje najmä naše srdce, výnimkou podľa nových výskumov nie je ani mozog.
Čo uprednostniť, čo si dopriať a na čo zabudnúť.
Do hlávkového šalátu, ktorý je inak považovaný za veľmi zdravú súčasť stravy, sa môžu dostávať jedovaté látky z pneumatík.
Železo má v tele nezastupiteľné postavenie. Viac ako dve tretiny železa v organizme sú totiž viazané v červenom krvnom farbive – hemoglobíne. Jeho životne dôležitou funkciou je prenos kyslíka z pľúc k bunkám.
Keď nám to vo vyššom veku horšie myslí, pomôže nenápadná potravina. Odborníci v novom výskume presviedčajú, že funkcie mozgu dokáže zlepšiť pravidelná konzumácia vajíčok.
Konzumácia rastlinnej stravy bohatej na zeleninu, celozrnné výrobky, orechy a strukoviny môže u mužov znížiť riziko rakoviny hrubého čreva a konečníka o viac ako pätinu.
Sú skvelé na prípravu viacerých jedál a dobrôt vo vianočnom období. Výborne chutia k rybám, v zeleninovom šaláte, na vianočke, alebo napríklad s medom a škoricou ako maškrta pri sledovaní rozprávok.
Na stravu počas Vianoc by si mali dávať pozor predovšetkým seniori, diabetici a pacienti s poruchami tráviacej sústavy.
Čas hojnosti počas Vianoc môžu komplikovať rôzne ochorenia. Sviatočné stravovanie je náročnejšie pre ľudí s cukrovkou, ale aj vysokým krvným tlakom.
Vianočné sviatky sú v mnohých domácnostiach obdobím hodovania.
Večná téma znie: Záleží na tom, čo viem o potravinách.
Cesta Richarda Bielika k vareniu sa začala ešte v maminej kuchyni. Kým sa dopracoval na post šéfkuchára, cesta bola kľukatá...
Mŕtvica, srdcové ochorenia, vysoký krvný tlak, tráviace ťažkosti, ale aj rakovina. Čo majú spoločné? Odpoveď je jednoduchá.
Na prvý pohľad nepatrí do kategórie zdravých potravín. I napriek tomu odborníci pripisujú čokoláde zázračné účinky na zdravie starších ľudí.
Nielen jedlo a nápoje sa podpisujú pod naše telesné krivky. Odborníci totiž upozorňujú, že priberať na hmotnosti môžeme nielen konzumáciou sladkej či mastnej stravy.
Potraviny sú dnes viac než drahé a ceny nútia oveľa dôkladnejšie premýšľať, čo nakúpiť, aby to rodinný rozpočet zvládol. Ako ušetriť a pritom jesť zdravo?
Veľká väčšina opýtaných je tiež presvedčená, že súčasný príspevok zamestnávateľa na stravu nestačí.
Má veľa vitamínov, pomáha pri trávení aj premýšľaní, s ktorým majú často problémy najmä ľudia v seniorskom veku. Korenina, ktorá rastie takmer všade: mäta.
Keď sa povie anorexia, väčšina z nás má zaužívanú predstavu o nejakej vyziabnutej modelke, o ktorej napísali v novinách.