Uhádnete, čo sa skrýva pod názvami jedál podávaných počas vianočných sviatkov v rôznych krajinách sveta?
Vianoce na Slovensku sú plné vôní, chutí a tradícií, ktoré sa odrážajú aj v jedle.
Každé jedlo má svoj príbeh, no niektoré z nich sú obzvlášť jedinečné, keď odhaľujeme, po kom alebo čom vlastne dostali svoje meno.
Pred príchodom obdobia hojnosti by sme sa mali postiť. Dá sa to však aj chutne.
Škorica je korenie s dlhou históriou a v kuchyniach po celom svete je používaná už celé stáročia.
Zábery, ktoré zachytil mReportér Marián Hrnčiar.
Jedlé gaštany sú už po stáročia obľúbenou súčasťou mnohých kuchýň po celom svete, od starovekého Ríma až po moderné wellness trendy.
Lacná, jednoduchá kombinácia cestovín a zemiakov so sladkou paprikou. To je granadír alebo granadírsky pochod.
Tekvica, symbol jesene, je nielen chutnou surovinou v kuchyni, ale aj zdrojom mnohých prospešných látok, ktoré prispievajú k zdravému organizmu.
Sezóna červenej repy sa začala a my vám prezradíme, prečo by ste túto zeleninu a plod našich záhrad nemali v jedálničku obchádzať.
Nadmerné solenie je nezdravé a vedie k zvýšenému riziku rôznych zdravotných ochorení.
Už niekoľko rokov je jeho tvár dobre známa všetkým fanúšikom gastronómie v Bratislave aj na Slovensku.
Aj vy si radi pochutnávate na šunke? Možno by ste mali zvážiť, či to je vhodná súčasť jedálnička.
Grilovacia sezóna sa prehupla do svojej druhej polovice, podobne ako leto.
Aj vy ju milujete a spája sa vám so spomienkami na leto a detstvo? Sladká kukurica je sezónnou pochúťkou, ale tiež zdravou potravinou.
Je to jedno z jedál, ktoré sa v letnom období objavuje na stoloch v slovenských domácnostiach naozaj často. Tekvicový prívarok je dobrota, ktorá však nemusí mať len tradičné poňatie.
Zeleninu a ovocie vnímame často ako ukážkový príklad potraviny. Sú zdravé, plné vitamínov, ľahké na strávenie. Ale...
Maliny majú množstvo zdraviu prospešných látok pre ľudský organizmus a keďže je práve ich sezóna, určite by ste ich mali zaradiť do jedálnička.
Prieskum Eurostatu ukazuje, že Slovensko spomedzi členských krajín Európskej únie (EÚ) malo podiel 45,7 % osôb.
S mäsovými pokrmami v kuchyni sa objavujú aj isté riziká. Ak však budete dôslední a dbať na zásady správnej úpravy...