"Kampaň za čistý tanier" je odozvou na vyjadrenie prezidenta Si Ťin-pchinga, že pandémia Covid-19 "znie ako alarm" v súvislosti s plytvaním jedlom.
Dobré vínko prináša pôžitok a radosť; v spojení s chutným jedlom dvojnásobnú. Aj ľahký letný biely, ružový, červený, tichý i bublinkový mok dáva totiž stolovaniu ďalší rozmer.
Hlad nie je najlepší partner, s ktorým sa oplatí líhať do postele. Ako ho však zahnať a pritom si počas noci neprivodiť ťažké sny a prírastok na váhe?
Sú legálne, chutné a väčšinou ich zoženiete v bežných potravinách. Stačí po nich siahnuť a vylepšia vám náladu prakticky na počkanie.
Bryndza je najobľúbenejšou slovenskou potravinou pre takmer tri štvrtiny Slovákov. Ľudia ju majú radi najmä pre jej jedinečnosť.
V lete je dôležité, ako uchovávame a upravujeme pokrmy. Pri nesprávnom skladovaní hrozia riziká pre zdravie.
Slovákom počas pandémie koronavírusu najviac chýbala socializácia a pestrosť výberu jedál.
Môj otec rád rozprával jeden vtip o kantonskej kuchyni, píše reportérka denníka South China Morning Post Jessica Noviová.
Ľudia sa v čase koronavírusu snažia jesť zdravšie, nakupujú menej polotovarov a viac ovocia a zeleniny.
Talent herečky Florence Pughovej ocenili už aj kritici. Tento rok bola dokonca nominovaná na Oscara za výkon vo filme Malé ženy.
Pre súčasnú situáciu sú zavreté aj tie najvychýrenejšie reštaurácie. A šéfkuchári, ktorí servírovali hosťom delikatesy, tiež museli zostať doma.
Aktuálna situácia nenecháva princa Harryho a jeho manželku Meghan chladnými. Svedčí o tom aj video známeho portálu.
Slávna modelka, moderátorka aj televízna hviezda Tyra Banks dlhé roky bojuje s kontrolou svojej hmotnosti.
Ak vám padlo jedlo na zem, rýchlo ste ho zdvihli a vložili do úst. Je to nebezpečné, resp. do piatich sekúnd bezpečné?
Chcú tak priložiť ruku k dielu a zabrániť tomu, aby zraniteľná časť obyvateľstva musela opúšťať svoje domovy z dôvodu nákupu základných potravín.
Prvým krokom k správnemu fungovaniu imunity je úprava stravovacích návykov.
Priberáte a trpíte bolesťami chrbtice? Tak zmeňte svoje návyky počas pracovného týždňa.
Spočívajú vaše stravovacie návyky v tom, že bleskovo zjete jedlo? Nech sú to raňajky, obed alebo večera, opakuje sa stále to isté.
Sto ľudí, sto chutí - hovorí sa. Ale tiež sa zvykne hovoriť, že často zabúdame na chute, ktoré sú súčasťou našej histórie, nášho regiónu.
Vyhýbanie sa jedlu počas 16 až 18 hodín denne by mohlo byť kľúčom k liečeniu rôznych zdravotných problémov.