Niet nad chutný a osviežujúci melón v horúcich letných dňoch.
V talianskej metropole platí zákaz sadať si a konzumovať jedlá či nápoje na mramorových schodoch vedúcich zo Španielskeho námestia ku kostolu Trinitá dei Monti.
Osvojte si zásady pre bezpečnejšie potraviny.
Keďže sú vody rôzne – sladké, slané, stojaté, zurčiace, s rôznymi rastlinami a živočíchmi – nuž aj ryby majú storaké chute.
Máte radi ryby? A radi ich aj pripravujete? S pár trikmi to určite bude jednoduchšie.
Experti na výživu prichádzajú so zvláštnym stravovacím plánom nazvaným „Satiating“ diéta.
Príjemná chuť a žiarivá farba robia z marhúľ takmer dokonalé letné ovocie. Hodia sa na džem, marhuľovicu aj do knedlí.
Dobré pivo sa už oddávna snúbi s dobrým jedlom, aj keď my tento dvojitý gurmánsky zážitok objavujeme až teraz.
Existuje badateľný rozdiel medzi zeleným hráškom a sušeným hrachom.
Sušené čerešne sa môžu stať hitom zimných mesiacov.
Čerešnička na torte – známe úslovie ilustruje, ako veľmi si homo fajnovus váži toto jarno-letné ovocie.
Egreše sú veľmi chutným ovocím. Ich plodmi sú dužinaté bobule približne vo veľkosti čerešne.
Ako sa s potravinami obchoduje na burzách? Ako sa jedlo dostane do supermarketu? Odkiaľ pochádza lyžica a prečo sa paličky v Japonsku nesmú oblizovať?
Prieskum uskutočnili v rámci projektu zdravej výživy s názvom Viem, čo zjem.
Keď jeme, aby sme upokojili svoje emócie, je to normálne. Keď s tým nedokážeme prestať, stáva sa to chorobou.
Niekoľko tipov, ako pomôcť dieťaťu, aby sa samo pre seba nestalo najväčším nepriateľom a namiesto toho akceptovalo svoje telo so všetkými nedokonalosťami.
Anglický hudobný magnát Simon Cowell prestal jesť niektoré potraviny.
Špenát je ideálnou zeleninou pre vystresovaných ľudí.
Aj za sviatočným stolom plným majonézového šalátu, klobás či údeného mäsa treba myslieť na svoje zdravie.
V minulosti sa jahňacie mäso konzumovalo najviac a najmä na sviatočnom veľkonočnom stole nemohlo chýbať.