Patrí medzi najobľúbenejšie a najrozšírenejšie druhy zeleniny. A treba dodať, že je aj jednou z najzdravších.
V našich končinách pomerne neznáma, no rozhodne sa ju oplatí vyskúšať. Ozvláštni chuť jedla a ešte aj prospieva zdraviu.
Ak na prelome zimy a jari cítite únavu, malátnosť a nedostatok energie, je čas ju načerpať v prírode.
Naše telo potrebuje v zime veľa vitamínov, aby dokázalo čeliť vírusom. Ich vynikajúcim zdrojom je kyslá kapusta.
Ako nezabiť probiotiká a céčko pri varení kapustnice. Aký užitočný vitamín čistiaci cievy sa v nej ešte nachádza?
Podceňovaná zelenina, nad ktorou často neprávom ohŕňame nosom. Kapusta v sebe spája viacero výhod, napríklad trojicu zdravotných benefitov.
Guláš pochádza z Maďarska, ale ako „svoj“ si ho privlastňuje celá stredná Európa, populárny je ešte aj v Nemecku.
Kel patrí medzi kapustoviny, u nás sa však využíva menej a je menej obľúbený ako napríklad klasická červená a biela kapusta. Má dekoratívnejšie listy ako spomínané dva druhy kapusty a jeho použitie v kuchyni je naozaj všestranné.
Hont patrí medzi zatiaľ málo objavené, ale krásne kúty Slovenska. V našich receptoch sme vychádzali zo surovín, z ktorých sa tu varilo odjakživa.
Kyslá kapusta je zimným zdrojom vitamínov a probiotík a jej použitie v kuchyni môže byť naozaj všestranné.
Obranyschopnosť organizmu počas chrípkovej sezóny možno podporovať zvýšeným príjmom vitamínov A, C, E a väčšiny vitamínov zo skupiny Bkomplexu, vitamínu D na podporu imunity.
Kvalitná kyslá kapusta je ideálnou voľbou, ako si posilniť imunitu. Navyše je to tradičná slovenská potravina s vitamínom C a probiotikami.
Zdravie ženy podporia po všetkých stránkach lahodné druhy zeleniny, medzi ktorými majú popredné miesto kaleráb, karfiol či kapusta.
Po bohatom sviatočnom hodovaní si naše telo žiada odľahčenie. Ponúkame niekoľko receptov na šaláty.
Väčšina potravín a látok, ktoré dostaneme do tela zvonku, sa v rôznej podobe, skôr či neskôr, prostredníctvom krvi dostane do pečene.
V chrípkovej sezóne možno podporiť obranyschopnosť organizmu u detí aj dospelých zvýšeným príjmom vitamínov A, C, E a väčšiny vitamínov zo skupiny B–komplexu.
Jednoduchá a rýchla príprava, málo riadu, využitie kvalitných no na pohľad nie tých najkrajších zvyškov.
Karfiol patrí do rastlinnej rodiny brokolice a ružičkového kelu. Jeho jemná aróma je symbolom detstva. Karfiol poznáme raný, letný i neskorý.
Karfiol patrí na slovenský stôl. Je obľúbený nielen u dospelých, ale získal si veľkú popularitu aj u detí. A prospieva zdraviu.
Kačica pečená s kapustou, kačica na pomarančoch, plnená alebo pekinská kačica. To sú niektoré známe úpravy kačice, ktoré máme radi.