Po bohatom sviatočnom hodovaní si naše telo žiada odľahčenie. Ponúkame niekoľko receptov na šaláty.
Väčšina potravín a látok, ktoré dostaneme do tela zvonku, sa v rôznej podobe, skôr či neskôr, prostredníctvom krvi dostane do pečene.
V chrípkovej sezóne možno podporiť obranyschopnosť organizmu u detí aj dospelých zvýšeným príjmom vitamínov A, C, E a väčšiny vitamínov zo skupiny B–komplexu.
Jednoduchá a rýchla príprava, málo riadu, využitie kvalitných no na pohľad nie tých najkrajších zvyškov.
Karfiol patrí do rastlinnej rodiny brokolice a ružičkového kelu. Jeho jemná aróma je symbolom detstva. Karfiol poznáme raný, letný i neskorý.
Karfiol patrí na slovenský stôl. Je obľúbený nielen u dospelých, ale získal si veľkú popularitu aj u detí. A prospieva zdraviu.
Kačica pečená s kapustou, kačica na pomarančoch, plnená alebo pekinská kačica. To sú niektoré známe úpravy kačice, ktoré máme radi.
Príprava prírodného rezňa patrí k základným kuchárskym zručnostiam. Poteší každého fanúšika mäsa, dobrý prírodný rezeň je zlatistý a mäkký.
Kapusta je kráľovnou jesene. Hovorí sa o nej ako o vitamínovej bombe a čističi organizmu, kuchárov však viac zaujíma jej chuť a storaké použitie.
Mlieko a z neho syry, bryndza, tvaroh. K tomu zemiaky, kapusta a slivky, mäso z vôd, z lesa, občas zo zabíjačky či z košiara...
Najchutnejšie jedlo sa rodí zo sezónnych, miestnych, a teda čerstvých surovín.
Toto sú potraviny a nápoje, ktoré môžu pri prechladnutí, chrípke, kašli a nevoľnosti pomôcť, a to aj preventívne.
Kapusta aj citrusové plody. Prečo prospievajú zdravej a peknej pleti?
Sezónna strava je v ostatných rokoch hitom u ľudí, ktorí dbajú na svoje zdravie. Toto sú potraviny, po ktorých momentálne doslova šalieme.
Stupavská kyslá kapusta, takzvané "Stupavské zelé", získala vo štvrtok od Európskej komisie chránené označenie pôvodu (CHOP).
Boli ste presvedčená, že ste skvelá gazdinká? Možno vás prekvapí, že niektoré z postupov, ako správne a rýchlo pokrájať ovocie či zeleninu, ste doposiaľ neovládali.
Päť krajín sveta bolo zaradených medzi "najzdravšie". Pravdaže, týkalo sa to zdravej stravy. Sú najzdravšie, pretože ich obyvatelia sa najzdravšie stravujú.
V zimnom období prirodzene klesá porcia čerstvej domácej zeleniny a ovocia na našich stoloch. To sa môže veľmi nepríjemne odraziť na výkone našej imunity.
To, že vaše dieťa neznáša kel, je väčšinou zavinené zlou skúsenosťou, ktorá prichádza zo školských jedální.
V záplave exoticky znejúcich superpotravín nezabúdajme ani na tie, ktoré na naše stoly patrili od nepamäti.