Dnes predstavíme ďalšie korenia, ktoré majú svoje nezastupiteľné miesto v kuchyni – najmä orientálnej a ázijskej, ale obohatia aj naše varenie.
Elita Judského kráľovstva pred 2600 rokmi popíjala víno ochutené vanilkou, vtedy aj dnes vzácnym korením, ktoré sa muselo dovážať zďaleka.
Tieto koreniny nie sú nijakou exotikou, nájdeme ich v regáloch s koreninami doslova v každom obchode. Čo všetko o nich a ich používaní vieme?
Zaujímavé korenie s typickou sladkou vôňou a neodolateľnou arómou rozvonia nielen koláče či varené alkoholické nápoje. Ponúka viacero skvelých zdravotných benefitov.
V receptoch a v jedálnych lístkoch reštaurácií sa niekedy stretávame aj s koreninami, ktoré sú u nás menej známe. Odkiaľ pochádzajú a na čo sa používajú?
Niektoré prísady do jedál a koreniny sú u nás prakticky neznáme, ale orientálne a ázijské kuchyne si bez nich nevieme predstaviť. Medzi ne patria napríklad kafírové listy a tamarind.
Červená mletá paprika odstraňuje bolesti kĺbov, zlepšuje kvalitu kostí a účinne bojuje proti chudokrvnosti.
Zápal v tele je nepriateľom v každom ohľade. Ak chcete eliminovať jeho negatívne dôsledky, jedným zo spôsobov môže byť použitie správnych byliniek a korenín.
Pri skúmaní takmer sedemdesiatich bylín sveta vedci dospeli k prekvapujúcemu záveru. Prvenstvo si medzi nimi jednoznačne uchmatla škorica.
Zápal sliznice žalúdka, odborne nazývaný gastritída, sa prejavuje silnými bolesťami v bruchu, pocitmi nevoľnosti a nutkaním na zvracanie. Poradíme vám.
Indovia konzumujú priemerne dva gramy tejto koreniny denne. A práve tomuto faktu vďačia za niekoľkonásobne nižší výskyt civilizačných ochorení v porovnaní s Európou.
Každé mäso má svoje chuťové kvality. Špecifickou prípravou ich môžme zvýrazniť.
Niežeby muži netrpeli syndrómom ľadových nôh a rúk, ale ženy postihuje častejšie. No pred touto pliagou sa môžete účinne brániť.
Vypestovali ste si bylinky na balkóne? Poradíme vám, ako ich najlepšie použiť pri príprave jedla.
Benefity cesnaku často nevyužívame kvôli výraznému pachu. Nemusíme ho jesť, môžeme využiť výživové doplnky v kapsuli s jeho obsahom.
Stále ešte platí konštatovanie, že každý národ varí najmä z domácich surovín a používa domáce koreniny, má svoje tradičné zvyklosti.
Korenie nemusí byť len čierne a biele. Čoraz viac sa na prášok melú dobroty, ktoré dodajú jedlu zaujímavú chuť a pritom si zachovávajú unikátne vlastnosti.
Pridáva sa do pečenia, do nápojov, dá sa povedať, že vytvára ducha Vianoc, ktorého cítiť na každom rohu. Vianočné korenie nemá iba moc naladiť nás na koledy. Vykoleduje nám aj zdravie.
Azda niet takého mäsového pokrmu, ktorý by sme nekorenili - hoci len to najobyčajnejšou klasikou - čiernym korením.
Trápi vás nadúvanie a vďaka tomu mávate brucho nafúknuté ako balón? Tieto potraviny vyhoďte z jedálnička!