Imunitný systém dostáva v sychravých dňoch poriadne zabrať. Aby obrana organizmu fungovala, potrebujeme konzumovať potraviny so špecifickými vitamínmi a minerálnymi látkami.
Ak raz skúsite neskorú sejbu koreňovej zeleniny, stane sa každoročnou samozrejmosťou.
Dopestovať paštrnák je oveľa jednoduchšie, než sa trápiť s petržlenom a využitie rovnaké.
Október je hlavný mesiac zberu koreňovej zeleniny. Čo od vás potrebuje?
Zamýšľate sa nad tým, do akého skladovacie priestoru ukladáte úrodu? Mali by ste.
Bude to beh na dlhú trať, ale správnymi postupmi sa týchto nenažrancov nakoniec zbavíte.
Mnohé druhy zeleniny, ktoré sa pestovali kedysi, sú ideálne do dnešných malých záhrad. Sú nielen chutné, ale aj pekné.
Vypestuje ju aj začiatočník, výborne spestrí jedálny lístok. Oplatí sa pestovať túto zeleninu, ktorá je plná prospešných látok.
Obyvatelia vidieka ho považujú za burinu, no táto koreňová zelenina je skutočným pokladom pre naše zdravie.
Mäso možno pripraviť na veľa spôsobov. Jedným z nich je nechať ho konfitovať pri nízkej teplote 2-3 dni. Vyžaduje to čas, ale konzistencia je potom úplne iná ako pri tradičnej úprave.
Paštrnák je akýmsi štvrtým mušketierom k trojici mrkva - zeler - petržlen, a v mnohom ich aj predstihne. Jeho biely koreň sa oplatí zaradiť do jedálneho lístka.
Zeler býva súčasťou zeleninového základu mnohých jedál. Existuje viac druhov zeleru, z ktorých používame najmä koreňovú časť, vňať a dnes sú obľúbené aj stopky.