Surové ovčie alebo kozie mlieko treba pred konzumáciou prevariť. Syr vyrobený zo surového mlieka je zas potrebné opiecť z oboch strán.
Do teplého počasia sa žiadajú ľahšie jedlá - veľa zeleniny, šalátov, ryby, jahňacina, kuracina. Ale aj z ľahkých jedál sa dá vyčarovať menu na slávnostný alebo nedeľný obed.
Šalát už dnes nie je len o zelených listoch, uhorke, cibuli či octovom náleve. A pri stolovaní nehrá iba úlohu prílohy alebo predjedla.
Ponúkame vám niekoľko receptov na slané koláče s vôňou Francúzska.
Leto nám ponúka množstvo chutnej sezónnej zeleniny, ktorú môžeme využiť v ľahkých zdravých jedlách.
Jahody už rastú, pre väčšinu ľudí sú len pochúťkou, pre niektorých však aj vecou prestíže. Mnohé miesta bojujú o titul jahodového hlavného mesta sveta.
Koncom zimy a v prvých jarných mesiacoch sú pre ľudský organizmus najvhodnejšie ľahké syry na báze tvarohu.
Neprávom zabudnutou surovinou slovenskej kuchyne bolo donedávna kozie mlieko a najmä z neho vyrábaný kozí syr.