Najčastejším spôsobom prípravy čerstvých klasov kukurice je grilovanie alebo varenie. Tu sú recepty!
Aj vy ju milujete a spája sa vám so spomienkami na leto a detstvo? Sladká kukurica je sezónnou pochúťkou, ale tiež zdravou potravinou.
Obsahuje vitamíny, ako napríklad vitamín C, vitamíny skupiny B či vitamín E, škrob, bielkoviny, tuky, celulózu. Z minerálov obsahuje napríklad draslík, horčík či fosfor.
Kukurica v Bratislave prejde obnovou za 58 miliónov eur, zníži energetickú náročnosť o 30 %.
Bývalý vojenský internát sa dočká obnovy za 58 miliónov eur.
Neváhajte, kukurica je na leto ideálnou maškrtou bez zbytočných kalórií navyše.
Táto pochúťka má množstvo zdravotných výhod. V niektorých krajinách sa podáva ako príloha.
Tá najsladšia a najšťavnatejšia kukurica sa vám podarí aj v prípade, že ju kúpite.
Ponúka množstvo vitamínov a minerálnych látok. Mnohí ju ale považujú len za obyčajnú obilninu a vhodnú skôr na kŕmenie hospodárskych zvierat ako do kuchyne.
Iný kraj, iný mrav. Veď posúďte sami, či by ste si na tomto pochutnali.
Nové opatrenia riešia obavy poľnohospodárov v členských štátoch susediacich s Ukrajinou, ale pomôžu aj Ukrajine.
Vedeli ste, že aj rastliny majú svoj medzinárodný deň? Je ním 13. apríl, ktorý upozorňuje na nutnosť doceniť význam zelených pľúc zeme pre život.
Čo si všímať pri kúpe mrazenej zeleniny? Viete?
Kukurica na zrno poskytla vlani len 48 percent priemernej úrody. Pre slnečnicu, cukrovú repu, sóju a zemiaky bol rok 2022 z hľadiska úrod priemerný.
Takže, ako je to s kukuricou? Jesť ju alebo nie?
Melón, broskyne, ale aj kukurica k letu jednoducho patria. Prečo ich konzumovať? Čo obsahuje vzácne minerály či antistresových látok?
Labyrint z kukuričných klasov tam nie je jediným lákadlom - najmenší sa môžu vyšantiť medzi balíkmi slamy.
K požívatinám, ktoré málokomu skrsne pestovať v záhone alebo na balkóne, patrí cukrová kukurica. Je to pritom asi len nedostatkom regionálnych zvyklostí, nie prípadnou zložitou starostlivosťou či nadmernými nárokmi.
Včelí med patrí medzi najfalšovanejšie potraviny na svete. Najčastejšími podvodmi sú primiešavanie sirupov z cukrovej trstiny, kukurice či ryže.
Variť z lokálnych surovín nie je len módny trend. Je to dôležité pre prostredie, v ktorom žijeme, pre lokálnych dodávateľov a, samozrejme, pre koncového spotrebiteľa.