Podnik chce na Hornej Nitre preinvestovať 48,7 mil. eur. Vo výrobe plánuje zamestnať približne 400 ľudí, v administratíve ďalších 40.
Prebaľovacie spoločnosti dodávajú veľké množstvo hydinového mäsa aj do stravovacích zariadení.
Kuracie mäso patrí na Slovensku medzi najobľúbenejšie. Zhruba 95 percent spotreby hydiny na Slovensku tvorí kuracina.
V našom desatore je zhrnuté to najdôležitejšie, na čo si pri kúpe kuracieho mäsa dávať pozor.
Jalapeno, habanero, Carolina Reaper, Louisiana Creeper - čili papričiek existuje mnoho odrôd. Majú všakovaké podivné tvary a chuťové zvláštnosti.
Ponúkame vám niekoľko receptov s obľúbeným kuracím mäsom.
Pošírovanie znamená, že sa niečo varí bez toho, aby to vrelo. K vareniu teda dochádza pod bodom varu, tekutina iba občas „zabublá“.
Niečo dobré z hydinového mäska… Kuchári majú radi takéto výzvy, kde sa fantázii medze nekladú a hydina sa dá pripraviť na desiatky spôsobov.
Letné grilovačky si užívajú aj profesionáli, či už sa griluje na dreve, na uhlí, v pahrebe, na ohni, pomocou ihiel alebo položením kvalitnej suroviny na gril.
Nezískali by veru titul Miss zelenina, neohúrili by svojím tvarom, farbou či vôňou. A predsa si bez nich nevieme našu kuchyňu ani predstaviť.
Jedlo je ako lego, dá sa poskladať do rôznych tvarov. Treba sa s ním len trochu pohrať, pozabávať sa s detailmi.
Slovensko sa podľa potravinárskej komory stalo krajinou, do ktorej mieria stovky kamiónov naložených lacným ukrajinským hydinovým mäsom.
Obidva druhy mäsa sa radia medzi najobľúbenejšie zdroje bielkovín. V laickej verejnosti však panujú rozpory v tom, ktoré z nich si zaslúži väčšiu pozornosť.
Hostina pre deti – to nie je len o varení a jedení, ale aj o náročnej, pritom pestrej a dobrodružnej hre na oboch stranách.
JOZEF SEDLÁK: Komu by pred štvrťstoročím bolo zišlo na um, že na Slovensku budeme raz jesť kurčatá z Brazílie.
Ponúkame zopár ďalších rád, ako pripraviť chutné kuracie mäso.
Ku kuracine môžme pridávať rôzne chute, farby, vône a stvárať s ňou odvážne gastronomické kúsky.
Kuracie mäso má v gastronómii jedno z najvýsadnejších postavení aj vďaka jeho takmer univerzálnemu uplatneniu.
JOZEF GRÉČ: Nie, nie som nacionalista, keď pátram po pôvode potravín. To len veľkí hráči na trhu pojmom nacionalizmus či internacionalizmus posúvajú iný obsah.
Z hydiny pripravíme chutné, ľahké, rýchle a pritom luxusne vyzerajúce jedlo.