Je rozdiel medzi surovou a kyslou kapustou?
Pri chudnutí nie je dôležité len obmedzovať kalórie, ale aj vyberať potraviny, ktoré telo zasýtia, podporia trávenie a dodajú energiu.
Kapusta je dôležitým zdrojom vitamínov a živín.
Ideálne by ste ju mali jesť každý deň.
Patrí medzi obľúbené pochúťky nielen medzi Slovákmi, ale aj v našom bezprostrednom okolí.
Kyslá kapusta je bohatá najmä na betakarotén a vitamín C, minerálne látky, ako draslík, vápnik, fosfor, železo, zinok a horčík.
Už starovekom Grécku alebo v Rímskej ríši, bola táto zelenina považovaná za všeliek, ktorý je schopný liečiť všetky choroby a stavali jej oltáre.
Záleží, v akej úprave ich predložíte na vianočný stôl.
Počas tohto ročného obdobia sú v plnej sile a váš organizmus z nich dokáže mnoho vyťažiť. Zdravé, výživné a navyše sa z nich dá vykúzliť kompletné menu. Tak smelo do chutnej jesene.
Táto jednoduchá fermentovaná zelenina, je plná živín a prospešných látok. Okrem toho, že je bohatá na vitamíny a vlákninu, výskumy ukazujú, že kyslá kapusta má aj potenciálne protirakovinové účinky. Do jedálnička by ju mali zaradiť najmä seniori.
Detoxikácia a očistenie je na jar často témou číslo jedna a hlavný marketingový vysávač peňazí z peňaženiek. Očistiť telo po zimme však ide aj lacno, rýchlo a spoľahlivo.
Naše telo potrebuje v zime veľa vitamínov, aby dokázalo čeliť vírusom. Ich vynikajúcim zdrojom je kyslá kapusta.
Ako nezabiť probiotiká a céčko pri varení kapustnice. Aký užitočný vitamín čistiaci cievy sa v nej ešte nachádza?
Podceňovaná zelenina, nad ktorou často neprávom ohŕňame nosom. Kapusta v sebe spája viacero výhod, napríklad trojicu zdravotných benefitov.
Kyselina askorbová, ako sa odborne nazýva vitamín C, dokáže chrániť aj zdravie srdca a ciev. U starších ľudí tiež zlepšuje elasticitu pokožky.
Možno si na chuť šťavy z kyslej kapusty budete musieť chvíľu zvykať, ale ak sa na začiatku premôžete, oceníte jej prínos pre organizmus, zvlášť pre črevá.
Kyslá kapusta je zimným zdrojom vitamínov a probiotík a jej použitie v kuchyni môže byť naozaj všestranné.
Napätie, nervozita, úzkosť a depresia. Ktoré potraviny pomáhajú seniorom zlepšiť zdravie a ako sa môžu zbaviť porúch nálady?
Kvalitná kyslá kapusta je ideálnou voľbou, ako si posilniť imunitu. Navyše je to tradičná slovenská potravina s vitamínom C a probiotikami.
Sto ľudí, sto chutí - hovorí sa. Ale tiež sa zvykne hovoriť, že často zabúdame na chute, ktoré sú súčasťou našej histórie, nášho regiónu.