Naše telo potrebuje v zime veľa vitamínov, aby dokázalo čeliť vírusom. Ich vynikajúcim zdrojom je kyslá kapusta.
Ako nezabiť probiotiká a céčko pri varení kapustnice. Aký užitočný vitamín čistiaci cievy sa v nej ešte nachádza?
Podceňovaná zelenina, nad ktorou často neprávom ohŕňame nosom. Kapusta v sebe spája viacero výhod, napríklad trojicu zdravotných benefitov.
Kyselina askorbová, ako sa odborne nazýva vitamín C, dokáže chrániť aj zdravie srdca a ciev. U starších ľudí tiež zlepšuje elasticitu pokožky.
Možno si na chuť šťavy z kyslej kapusty budete musieť chvíľu zvykať, ale ak sa na začiatku premôžete, oceníte jej prínos pre organizmus, zvlášť pre črevá.
Kyslá kapusta je zimným zdrojom vitamínov a probiotík a jej použitie v kuchyni môže byť naozaj všestranné.
Napätie, nervozita, úzkosť a depresia. Ktoré potraviny pomáhajú seniorom zlepšiť zdravie a ako sa môžu zbaviť porúch nálady?
Kvalitná kyslá kapusta je ideálnou voľbou, ako si posilniť imunitu. Navyše je to tradičná slovenská potravina s vitamínom C a probiotikami.
Sto ľudí, sto chutí - hovorí sa. Ale tiež sa zvykne hovoriť, že často zabúdame na chute, ktoré sú súčasťou našej histórie, nášho regiónu.
Kyslá kapusta je symbolom strednej Európy. Bez kyslej kapusty by naše prababičky v zime zostali bez vitamínov, o ktorých ani nevedeli, že existujú.
Kyslá kapusta predstavuje pre ľudský organizmus vynikajúci zdroj vitamínov, ktoré sú obzvlášť potrebné práve počas zimných mesiacov.
Kyslá kapusta je zdravá nielen preto, že obsahuje veľa vitamínov. Podporuje tiež zdravú črevnú flóru a trávenie.
Podobne ako spišské párky je aj spišská klobása obľúbená najmä pri domácich východniarskych, ale aj iných regionálnych zabíjačkách.
Jednou z možností, ako sa chrániť pred chorobou, je jesť jedlá, ktoré nám dodajú potrebné vitamíny. Kyslá kapusta je známa pre pozitívny vplyv na ľudské zdravie.
Kapustu je možné využiť v studenej aj teplej kuchyni mnohými spôsobmi.
Aj v našich domácich pomeroch máme na dosah ruky nielen unikátny zdroj vitamínov a minerálov, ale doslova elixír zdravia.
Popíjať gin s tonikom a zlepšiť si nielen náladu, ale aj príznaky sennej nádchy? Pre všetkých, ktorí by pred jarou najradšej ušli, je to určite správa dňa.
Práve zimné obdobie stále praje kyslej kapuste. Zapečte ju so zemiakmi, šunkou a syrom.
Strúhanie kapusty je dosť veľká alchýmia a má svoje pravidlá. Strúhadlo na kapustu musí mať úzke otvory, kapusta musí byť nastrúhaná najemno.
Čo všetko zdravé sa nachádza v tejto pochúťke, ktorá by sa mala na našich tanieroch objavovať predovšetkým v zime, nachádza.