V kreatívnej výzve šou Pečie celé Slovensko sa v nedeľu večer súťažiaci popasujú s náročným zadaním, v ktorom bude zohrávať hlavnú rolu kysnuté cesto.
Guláš pochádza z Maďarska, ale ako „svoj“ si ho privlastňuje celá stredná Európa, populárny je ešte aj v Nemecku.
Receptov na vanilkové rožky je množstvo, ponúkame jeden od Kristiny Bauer, ktorá je najväčšou rakúskou celebritou v oblasti pečenia.
Piatok býval vždy pôstny deň, a to nielen v období medzi fašiangami a Veľkou nocou.
Mleté mäso je výborná surovina nielen na fašírky. V čase dozrievania zeleniny v záhrade ním naplníte papriky či cukety alebo ich využijete v príprave omáčok.
Vianočka ako symbol najkrajších sviatkov roka sa piekla v rozličných podobách – väčšinou iba z kysnutého cesta a zapletala sa z viacerých prameňov.
Pri príprave kysnutého cesta je dôležité mať všetky suroviny už vopred odvážené a v teplej miestnosti.
Pri príprave kysnutého cesta je dôležité mať všetky suroviny už vopred odvážené a v teplej miestnosti.
Múčniky ako od starej mamy? Poradíme vám, ako ich pripraviť.
Nielen sviatočné, ale aj obyčajné chvíle si môžeme osladiť napríklad buchtami, koláčmi, vianočkami a inými dobrotami z kysnutého cesta.