Leto je čas, keď nemáme chuť na ťažšie pokrmy, preto prinášame ľahšie jedlá, z ktorých si možno pripraviť chutný obed, prípadne večeru.
K skvelým stránkam leta patrí, že organizmus si nepotrebuje vytvárať teplo v takej miere ako v zime a môže „presedlať“ na ľahšie jedlá.
Čo je zdravé, nemôže byť chutné, hovoria často odporcovia jedál zo surovín, ktoré spĺňajú kritériá zdravej výživy. Samozrejme, nie je to pravda.
K letu patria ľahko stráviteľné jedlá, ale jesť ich neznamená jesť asketicky. Ryby, zelenina či ľahké dezerty sa dajú pripraviť tak, že si na nich pochutia aj nároční gurmáni.
Po bohatom sviatočnom stole dobre padne hodovanie na ľahší spôsob. Jedlá zo zdravších surovín, ktoré však určite zasýtia, chutia, pekne vyzerajú a lákavo voňajú.
Karfiol patrí do skupiny kapustovitých druhov zeleniny, dnes často „živorí“ v tieni brokolice. Výskum preukázal, že konzumácia karfiolu môže znížiť riziko rakoviny.
Trápia vás desivé sny? Niektoré druhy jedla a nápojov dokážu narobiť so spánkovým rytmom poriadne divy.
Cestoviny sú takou rozšírenou potravinou, že ich pôvod nie je ľahké s dokonalou presnosťou vystopovať.
Mäso v letných receptoch si vyžaduje len zdravšie formy úpravy. Vhodné je biele králičie, hydinové či rybacie mäso.