Máme pre vás praktické rady k pestovaniu aj super tipy na uchovanie do zásoby.
Máte v záhrade voľnú plochu na slnečnom mieste? Oživte ju originálnym prvkom.
V kuchyni má široké uplatnenie, je však známy nielen ako korenina, ale aj ako liečivá bylina. Používa sa čerstvý aj sušený.
Keď zacítite typickú vôňu komerčného sypkého či tekutého ochucovadla, ešte to neznamená, že susedia si práve dolaďujú obed. Pôvodcom totiž môže byť nespracovaný ligurček lekársky bujnejúci v záhrade alebo v nádobe na balkóne.
Vôňu a chuť ligurčeka poznáme z rôznych koreniacich zmesí. Ligurčekom lekárskym, ktorý do jedál používali už naše staré mamy, stojí za to ochutiť polievky aj hlavné jedlá.
Kvety pažítky sú pôvabné, lákajú včely a iný hmyz bohatstvom nektáru. V gastronomickej praxi pažítka nie je len polievkovou zelenou bylinou.