Čo budeme tento rok, ale aj ďalšie, nakupovať, variť a mať na tanieroch?
V septembri môžeme v kuchyni využiť zeleninu a ovocie z vlastnej záhrady alebo si môžeme na tanieri pripomenúť dovolenku pri mori.
Variť z lokálnych surovín nie je len módny trend. Je to dôležité pre prostredie, v ktorom žijeme, pre lokálnych dodávateľov a, samozrejme, pre koncového spotrebiteľa.
IVAN HOFFMAN: S globalistami si padli do noty politici, ktorí dnes v absolútnej väčšine majú lokálny mandát, ale globálnu mentalitu.
Koncept obchodov Yeme vznikol pred necelými piatimi rokmi. Jeho cieľom je podporovať lokálnych výrobcov a remeselnú výrobu. Z jedného obchodu sú už štyri.
Sto ľudí, sto chutí - hovorí sa. Ale tiež sa zvykne hovoriť, že často zabúdame na chute, ktoré sú súčasťou našej histórie, nášho regiónu.
Obchodné reťazce deklarujú záujem o lokálne potraviny, ale zároveň sa snažia o vyššiu efektívnosť a nižšie náklady. Jednou z ciest je efektívnejšia logistika.