Čas dovoleniek je v plnom prúde, oddych si aktuálne užívajú tisíce Slovákov.
Hoci sa na prvý pohľad zdá, že konzumácia tejto tukovej pochutiny ničí našu snahu o zhadzovanie nadbytočných kilogramov, skutočnosť je v niektorých prípadoch vskutku iná.
Väčšina ovocia nie je príliš vhodná na mrazenie, najvhodnejšie je bobuľové – maliny, čučoriedky a jahody, pretože tie v chladničke rýchlo splesnivejú.
Podomácky vyrobená pochúťka, ktorá dokáže posilniť kosti, ale aj srdcia najviac ohrozenej skupiny ľudí, seniorov.
Pozná to každý, kto sa niekedy snažil odstrániť priemyselne nalepené nálepky z rôznych pohárov.
Vyššie teploty počas letnej sezóny znamenajú lepšie podmienky pre rozmnožovanie patogénnych mikroorganizmov vrátane salmonel.
Chcete si urobiť doma majonézu, ale výsledok nie je taký, ako by ste si želali? Napríklad sa zrazí?
Chuť kupovanej majonézy môžeme zlepšiť, ak do nej vmiešame žĺtok. Majonéza vtedy vyzerá aj podstatne lepšie.
Aj za sviatočným stolom plným majonézového šalátu, klobás či údeného mäsa treba myslieť na svoje zdravie.
Nátierka na raňajkový či desiatový chlebík, prípadne ako rýchle pohostenie. Môže byť zdravá a mať vyvážené zloženie.
Klasické silvestrovské chlebíčky s majonézovou nátierkou môžeme nahradiť zeleninovými chuťovkami napríklad s nátierkou z tvarohu.
K šalátom spravidla nesmie chýbať dresing. To platí aj o šalátoch s hydinovým mäsom, pričom rolu dresingu často plní majonéza, smotana či jogurt.
Poznáte tie chutné ľahké recepty typu mozarella s paradajkou? Tu zmrzlina a tam ovocie? A vravíte si, že z nich sa predsa nepriberá?
Kedysi sa odporúčalo jedno vajíčko denne, neskôr jedno vajíčko za týždeň.
Chcete, aby sa vaše vlasy leskli a vyzerali zdravšie a lepšie? Nech sa páči - potrebovať budete vajíčka, banány alebo majonézu.