Na Morave aj Slovensku hlásia veľké straty.
Pozor na skazené plody z minulej sezóny. Aj tie sú zdrojom ďalšej nákazy.
Pri konzumácií týchto jadierok sa odporúča opatrnosť.
Chutné slovenské ovocie, ktoré sa svojimi účinkami môže pokojne porovnávať s vychytenými „zázrakmi“ kdesi z amazonských pralesov.
Práve dozrieva ovocie s farbou slnka a s chuťou medu. Viete všetko o tomto zdravom poklade?
Len dva kusy obsahujú až 4 dôležité vitamíny.
Vzhľadom na intenzívne rozkvitanie marhúľ už nie je času nazvyš. Základom úspechu je prevencia.
Plánujete jarnú výsadbu? Je čas, poobzerať sa po zaujímavých odrodách a pripraviť si zoznam.
Ak zvažujete výsadbu ovocných stromčekov za účelom výroby destilátov, siahnite po týchto.
Jeden mesiac sa tešíte z násady plodov a v čase ich dozrievania strom náhle odumrie?
Akciové plody sa nehodia na zaváranie, sú už mäkké. Okrem toho v mobile treba mať aplikáciu príslušného reťazca. Pre mnohých dôchodcov prekážka.
Ľudia, ktorí ich plody ochutnali, prišli aj toho roku napriek vysokej cene ovocia.
„Vstúpili sme do obdobia, aké si v mojej takmer polstoročnej ovocinárskej kariére nepamätám," tvrdí šéf Ovocinárskej únie.
Kým v južných oblastiach ich môžete pestovať bez rizika, inde potrebujú pozornú starostlivosť a čo najvernejšiu simuláciu priaznivých podmienok.
Betakarotén je jedna z najdôležitejších látok, ktorých efekt budete vnímať hlavne počas leta. Práve on totiž stojí za pekne opálenou a zdravou pokožkou.
Ignorujte predsudok, že balkón, najmä ten menší, je predurčený výhradne na pestovanie okrasných rastlín a ak úžitkových, tak byliniek, možno zeleniny.
Skoré jarné mrazy robia ovocinárstvo najzraniteľnejším a najrizikovejším odvetvím poľnohospodárstva.
Vedci z Ústavu výživy a genomiky Fakulty agrobiológie a potravinových zdrojov SPU v Nitre skúmali vplyv konzumácie horkých marhuľových semien na fyziologický stav ľudí.
Vysoké ceny odštartovali jahody a ľudia vystrašení pandémiou koronavírusu ich akceptovali v snahe zvýšiť imunitu organizmu.
Príjemná chuť a žiarivá farba robia z marhúľ takmer dokonalé letné ovocie. Hodia sa na džem, marhuľovicu aj do knedlí.