Cena komoditného masla je na Slovensku dlhodobo najvyššia v EÚ. Aktuálne prevyšuje priemernú cenu EÚ až o 30 %.
Dobré maslo je vyrobené len z mliečneho tuku s tučnosťou od 80 do 90 percent,
Napríklad v Bille je akcia na 250-gramové Babička maslo z levickej mliekarne až do výšky 51 percent. Čiže z predchádzajúcej ceny 3,99 eura kleslo v zľave na 1,95 eura.
Za jeden rok zdraželo maslo v krajinách EÚ v priemere o 26,5 percenta.
Polícia najnovšie nabáda ľudí, aby nahlasovali podozrivé snahy o predaj masla za výhodnú cenu či nevídaný nárast pečenia.
Domáce bylinkové maslo vie dodať šmrnc akémukoľvek pečenému či grilovanému mäsu a je jedno, či je to poriadny kus hovädzieho steaku, alebo diétna ryba.
Mak do koláčov možno používať mletý aj nemletý a pre jeho výraznejšiu chuť ho možno opražiť na panvici bez pridania tuku.
Český mesačník d-Test hodnotil 16 značiek masiel predávaných v Českej republike.
Aké benefity nám prináša pravé orechové "maslo"? Aké má výhody v porovnaní s klasickým maslom vyrobeným zo smotany?
S vysokými cenami treba rátať aj do budúcnosti.
Možno ste sa stretli už s názvom múky Manitoba. Je to múka, bez ktorej si Taliani nevedia predstaviť pečenie. Paradoxne, pšenica, z ktorej sa robí, má severoamerické korene.
A je to tu znova! Suchá pleť v zimnom období trápi vysoké percento žien (a neobchádza ani mužov).
Meringues alebo po našom snehové pyšteky sú citlivé na vyššiu vlhkosť vzduchu. Preto je dôležité uskladňovať ich v dobre uzatvorených nádobách.
Odborníci sú presvedčení, že spôsob stravovania ovplyvňuje nielen našu schopnosť zapamätať si určité fakty, ale je skvelou ochrannou bariérou proti demencii.
Pocit suchej, podráždenej či napnutej kože, svrbenie alebo začervenanie. Aj vaše telo s nimi pravidelne bojuje každú zimu?
Ghí (slovenský prepis medzinárodného slova,,ghee") je sanskrtský výraz pre prepustené maslo. Dlhá trvanlivosť však ani zďaleka nie je jedinou výhodou tohto tuku.
Odpaľované cesto nie je na domáce pečenie až také populárne, mnohí považujú jeho prípravu za príliš zložitú.
Aj vám príde práve toto obdobie ako vhodné na konzumáciu chutných pečených zemiakov. A čo tak zemiakové šupky?
Orechové maslo je pochúťka, ktorej príprava má mnoho podôb. A dá sa urobiť aj v obyčajnom mixéri, ktorý má výkon aspoň 800 W, ideálne nad 1 200 W.
Tvorbu nových vrások má na svedomí nielen prirodzený proces starnutia, ale aj nesprávny výber potravín. Čomu sa vyhnúť?