Vyhýbanie sa živočíšnych pokrmov nie je doménou iba mladej generácie ľudí. Konzumácii výlučne rastlinnej stravy často podľahnú aj seniori.
Potravinové a hygienické balíčky sa do rúk ľudí dostanú v priebehu marca a apríla.V balíčku nájdu okrem iného múku, cukor, olej, šošovicu, ryžu, cestoviny, či konzervovanú zeleninu, ovocie a mäso.
Pred Španielmi sú síce Američania ako svetová dvojka a lídrom vo výrobe bravčoviny sú Číňania.
To, o koľko porastú spotrebiteľské ceny, závisí od toho, ako obchodné reťazce vstrebú rast cien suroviny. Tá medziročne zdražela o celé euro, z 1,20 na 2,28 eura.
Na špičke medzi Slovákmi je bravčové, z celkovej spotreby naň pripadá 56 %, nasleduje kuracie - 34 %, hovädzie - 8 %, potom zverina - 1,7 %, baranie a kozie - 0,3 %.
Strážiť si hladinu tukov v krvi si vyžaduje obete. Zvlášť jeden z nich, cholesterol, je nebezpečný pre zdravie nášho kardiovaskulárneho systému.
Riaditeľ zoo dal údajne zabiť aj štyri ohrozené kamerunské kozy žijúce v zoo a mäso z nich podával na vianočnom večierku.
Množstvo vytečenej šťavy a farba mäsa prezrádzajú, ako boli zvieratá chované, vezené na bitúnok a zabité.
Posledných sedem rokov konzumácia bravčoviny na Slovensku trvale stúpala.
10 rád od mäsiara, ako najlepšie ušetriť pri nákupe mäsa.
Slovensku reálne hrozí kolaps odvetvia spojený s prepúšťaním zamestnancov a uzatváraním prevádzok.
Vlčan dal celkom zrejme slovenským spotrebiteľom najavo, kupujte slovenské potraviny – sú zdravé a bezpečné.
Minister Vlčan v pondelok vydal pokyn na to, aby slovenský štátny potravinový dozor zameral na kontrolu dovážanej poľskej hydiny.
Bravčové, hovädzie, alebo spracované druhy mäsa majú podľa nového výskumu zvyšovať riziko kardiovaskulárnych ochorení.
Viete, aká je to flexitariánska strava? Dnes je Deň vegetariánov.
"Vysoké ceny vstupov vážne ohrozujú chov hydiny na Slovensku,“ povedal riaditeľ Únie hydinárov Daniel Molnár.
Ako si nepokaziť posledné letné dni nekvalitne ugrilovaným jedlom? Nedostatočne tepelne alebo nesprávne upravené mäso môže viesť k nepríjemnostiam - bolestiam brucha, vracaním, hnačkou a pod. Ako grilovať správne?
"Je to zmes rôznych príčin, ktoré sa v istom momente zliali do jedného prúdu a viedli k poklesu európskej výroby bravčoviny,“ usudzuje Peter Polák, manažér asociácie chovateľov.
Človek si kúpi krkovičku v reťazci a u nás, potom ich hodí na panvicu a hneď vidí rozdiel v gramáži, ktorá mu "vysyčí“. Stratu na hmotnosti oželie práve kvôli cene.
„Predpokladáme, že navýšenie cien mäsa a mäsových výrobkov nemusí byť konečné.“ uvádza Eva Forrai.