Výrobok je možné vrátiť do konca apríla.
Ide o šunku jedinečného tvaru, ktorá sa už nebude musieť krájať a je prispôsobená veľkosti rožku.
Štátna veterinárna potravinová správa upozornila na nevyhovujúce výrobky a nariadila ich stiahnutie. O aké potraviny ide?
Konzumácia príliš veľkého množstva červeného alebo spracovaného mäsa môže zvýšiť riziko rakoviny, a to najmä hrubého čreva.
Máte toto mäso v mrazničke?
Benzimidazoly sa používajú pri liečbe parazitárnych infekcií u zvierat a ľudí.
Na pultoch sa objavil nevyhovujúci mäsový produkt.
Stojíme pred veľkou konfrontáciou USA verzus Čína, ale aj medzi Čínou a Európou, samotná EÚ má množstvo veľkých vnútorných problémov.
Vegánov či vegetariánov celosvetovo pribúda. Potraviny živočíšneho pôvodu nahrádzajú rastlinnými alternatívami zo zdravotných, alebo aj etických či ekologických dôvodov.
Vrátenie je možné do 18.11.2024.
Keby mal tento trend pokračovať, môže sa podľa Forrai stať, že bitúnky časom zaniknú. Zostanú rozrábky a spracovatelia, ktorí budú pracovať už len so zahraničnou surovinou.
Kupujúci môžu očakávať vrátenie peňazí na základe predloženia predajného dokladu do 13. októbra 2024.
S mäsovými pokrmami v kuchyni sa objavujú aj isté riziká. Ak však budete dôslední a dbať na zásady správnej úpravy...
Chovatelia a spracovatelia orientovaní na slovenské farmy sa obávajú, že prípadný dovoz španielskeho mäsa určeného pôvodne do Číny môže destabilizovať krehkú slovenskú produkciu bravčoviny.
V prípade poklesu ceny bravčového mäsa by táto situácia nepriaznivo postihla hlavne slovenské bitúnky.
Riaditeľka SZMS zároveň doplnila, že slovenskí spracovatelia mäsa budú opäť menej konkurencieschopní.
Pri výbere potravín až 90 percent ľudí vo Francúzsku uprednostňuje produkty s domácou etiketou. Pochopiteľne, že celých sto percent by sa nepochybne našlo, keby prieskum robili medzi samotnými výrobcami.
Surovú hydinu a vajcia treba skladovať a pripravovať mimo iných potravín.
Hydinári minulý rok zápasili s viacerými problémami.
Zmierňujú sa tiež podmienky skladovania mäsových výrobkov. Teplota pri manipulácii a umiestňovaní niektorých mäsových výrobkov na trh sa zvýši zo 4 stupňov Celzia na 7 stupňov Celzia.