Štátna veterinárna správa vykonala kontrolu, kde našli mäso, v ktorom sa nachádzala Salmonella Stanley.
Rezort zdravotníctva navrhuje viacero zmien.
Slovenský jedálniček obsahuje veľa spracovaných a energeticky náročnejších potravín - tie sú aj drahšie.
Dmytro Borodavka má fabriku v Horných Salibách a pre Pravdu vysvetľuje, ako vyzerá jeho podnikanie s kuracím mäsom.
Na problém s trojnásobne zvýšeným dovozom ukrajinských potravín upozornil aj český minister. Nejde však podľa neho o obilie, ale o ukrajinské kurčatá.
Zdravé srdce, prevencia aterosklerózy, dobre fungujúca štítna žľaza, silnejšia imunita. To všetko prináša do nášho života selén. Avšak pozor, môže byť aj nebezpečný.
Čoraz viac Slovákov uvažuje o svojom stravovaní a uvedomuje si výhody zvýšeného príjmu rastlinnej stravy. Kým pred rokom boli flexitariáni zastúpení iba v 2,3 %, tento rok je to už 6,2 %.
Vyhýbanie sa živočíšnych pokrmov nie je doménou iba mladej generácie ľudí. Konzumácii výlučne rastlinnej stravy často podľahnú aj seniori.
Potravinové a hygienické balíčky sa do rúk ľudí dostanú v priebehu marca a apríla.V balíčku nájdu okrem iného múku, cukor, olej, šošovicu, ryžu, cestoviny, či konzervovanú zeleninu, ovocie a mäso.
Pred Španielmi sú síce Američania ako svetová dvojka a lídrom vo výrobe bravčoviny sú Číňania.
To, o koľko porastú spotrebiteľské ceny, závisí od toho, ako obchodné reťazce vstrebú rast cien suroviny. Tá medziročne zdražela o celé euro, z 1,20 na 2,28 eura.
Na špičke medzi Slovákmi je bravčové, z celkovej spotreby naň pripadá 56 %, nasleduje kuracie - 34 %, hovädzie - 8 %, potom zverina - 1,7 %, baranie a kozie - 0,3 %.
Strážiť si hladinu tukov v krvi si vyžaduje obete. Zvlášť jeden z nich, cholesterol, je nebezpečný pre zdravie nášho kardiovaskulárneho systému.
Riaditeľ zoo dal údajne zabiť aj štyri ohrozené kamerunské kozy žijúce v zoo a mäso z nich podával na vianočnom večierku.
Množstvo vytečenej šťavy a farba mäsa prezrádzajú, ako boli zvieratá chované, vezené na bitúnok a zabité.
Posledných sedem rokov konzumácia bravčoviny na Slovensku trvale stúpala.
10 rád od mäsiara, ako najlepšie ušetriť pri nákupe mäsa.
Slovensku reálne hrozí kolaps odvetvia spojený s prepúšťaním zamestnancov a uzatváraním prevádzok.
Vlčan dal celkom zrejme slovenským spotrebiteľom najavo, kupujte slovenské potraviny – sú zdravé a bezpečné.
Minister Vlčan v pondelok vydal pokyn na to, aby slovenský štátny potravinový dozor zameral na kontrolu dovážanej poľskej hydiny.