Poslednou dobou v spoločnosti rezonuje téma mäsa, vegetariánstva i vegánstva.
Kšeftári sa na úkor štátu aj ľudí nabaľujú na mäse. Množiace sa mnohomiliónové úniky na dani z pridanej hodnoty, z roka na rok klesajúca domáca výroba bravčoviny a rastúce dovozy, na ktorých sa priživujú podvodníci.
Potravinové a hygienické balíčky sa do rúk ľudí dostanú v priebehu marca a apríla.V balíčku nájdu okrem iného múku, cukor, olej, šošovicu, ryžu, cestoviny, či konzervovanú zeleninu, ovocie a mäso.
Potraviny sú vďačnou témou rôznych mýtov. Aké sú však fakty o mäse, mlieku, cukre, čokoláde, chlebe či masle?
"Vysoké ceny vstupov vážne ohrozujú chov hydiny na Slovensku,“ povedal riaditeľ Únie hydinárov Daniel Molnár.
Časy sa zmenili. Banánov a pomarančov je toľko, koľko len chceš, zato z čerstvej slovenskej bravčoviny sa stal úzky profil, práve tak ako mäsiari.
Mestské trhy majú na Slovensku pomaly už tisícročnú tradíciu. V posledných desaťročiach však tvrdo preseknutú.
Chcete sa začať stravovať vegánsky, zriecť sa živočíšnych produktov, no neviete celkom presne, aké zdravé je vegánstvo?
S vegetariánstvom sa aj v dnešnej dobe spája stále veľa mýtov. Toto je päť najväčších.
Slovenské úrady odhalili vo väčších obchodných reťazcoch nevyhovujúce mäso pôvodom z Brazílie.
Mäso je pravidelnou súčasťou jedálnička Slovákov. Mäso z vysokej zveri si doprajeme len zriedka, no pre jeho účinky na organizmus sa odporúča zaradiť ho do jedálnička pravidelne.
Ak ste sa rozhodli vydať na vegánsku cestičku, nezlepšíte "len" svet. Všetci z toho profitujú, aj športovci.
Čím viac sa na Slovensku hovorí o dôležitosti čerstvých potravín, tým viac je krajina závislá od dovozov. Potvrdil to aj nedávny prieskum.
Medové marinády sa veľmi dobre hodia ku kuraciemu, k bravčovému, jahňaciemu a baraniemu mäsu, ale aj k divine alebo k rybe. Dodajú pokrmom sladkú osobitú príchuť.
Miska guláša, ktorá vás zahreje v studenom období. Názov tohto tradičného nemeckého jedla doslova znamená "jeden hrniec" a odkazuje tak na spôsob prípravy.
Nasledujúce rady či zaujímavosti z kuchyne ste možno doposiaľ vôbec nepoznali. A zídu sa vám.
Prečo sa ľudia niekde dožívajú stovky a inde umierajú v skorej starobe?
Po hovädzom mäse z čisto slovenskej produkcie prichádza do obchodov jedného z reťazcov aj viac stopercentne slovenskej bravčoviny.
Už naši prapradedovia vedeli, že hovädzie, hydinové, bravčové, jahňacie, králičie, divina či mäsko vodných živočíchov je zdrojom energie a zdraviu prospešných látok.
Slováci si dnes nevedia predstaviť jedálny lístok bez mäsa. Pritom takmer celé 20. storočie s výnimkou posledných 30 rokov bolo mäso vzácnosťou.