Slovensku reálne hrozí kolaps odvetvia spojený s prepúšťaním zamestnancov a uzatváraním prevádzok.
Vlčan dal celkom zrejme slovenským spotrebiteľom najavo, kupujte slovenské potraviny – sú zdravé a bezpečné.
Minister Vlčan v pondelok vydal pokyn na to, aby slovenský štátny potravinový dozor zameral na kontrolu dovážanej poľskej hydiny.
Bravčové, hovädzie, alebo spracované druhy mäsa majú podľa nového výskumu zvyšovať riziko kardiovaskulárnych ochorení.
Viete, aká je to flexitariánska strava? Dnes je Deň vegetariánov.
"Vysoké ceny vstupov vážne ohrozujú chov hydiny na Slovensku,“ povedal riaditeľ Únie hydinárov Daniel Molnár.
Ako si nepokaziť posledné letné dni nekvalitne ugrilovaným jedlom? Nedostatočne tepelne alebo nesprávne upravené mäso môže viesť k nepríjemnostiam - bolestiam brucha, vracaním, hnačkou a pod. Ako grilovať správne?
"Je to zmes rôznych príčin, ktoré sa v istom momente zliali do jedného prúdu a viedli k poklesu európskej výroby bravčoviny,“ usudzuje Peter Polák, manažér asociácie chovateľov.
Človek si kúpi krkovičku v reťazci a u nás, potom ich hodí na panvicu a hneď vidí rozdiel v gramáži, ktorá mu "vysyčí“. Stratu na hmotnosti oželie práve kvôli cene.
„Predpokladáme, že navýšenie cien mäsa a mäsových výrobkov nemusí byť konečné.“ uvádza Eva Forrai.
Cenová politika obchodníkov nemôže víťaziť nad kvalitou potravín, reaguje na problém minister Samuel Vlčan.
Zníženie rizika srdcových chorôb, cukrovky 2. typu a dokonca aj mŕtvice. Toto je len zlomok výhod, ktoré ponúka stravovanie, ktoré je založené na konzumácii rastlinnej stravy.
Ak by ustúpili požiadavkám Kauflandu, namiesto mäsa používali náhradné bielkoviny či múku aj prifarbovanie.
V Spojených štátoch má stále väčší počet priaznivcov. Vraj rieši zdravotné problémy - najmä autoimunitné a psychické.
Čo budeme tento rok, ale aj ďalšie, nakupovať, variť a mať na tanieroch?
Viete, kedy soliť mäso v polievke? Kedy pri pečení?
Do koľkých dní spotrebovať čerstvé mäso uskladnené v chladničke?
Prečo sa ľudia niekde dožívajú stovky a inde umierajú v skorej starobe?
V roku 2019 ľudia zjedli priemerne 90 gramov ročne, vlani to bolo 130 gramov. Cieľ je, aby Slováci zjedli 3 kilogramy jahňacieho mäsa ročne.
Výrazný nárast cien bravčového mäsa ako základnej suroviny, energií a pohonných látok sú spracovatelia mäsa nútení premietnuť aj do ich odbytových cien.