Produkty s názvami ako mleté mäso, mäsové alebo hydinové guličky, ktoré sú však úplne bez mäsa, ponúka prvé vegetariánske mäsiarstvo, ktoré nedávno otvorili v Berlíne.
Povolená dávka mäsa pre dospelého človeka je dvakrát týždenne. Ovocie a zelenina negatívne účinky nevyvážia.
Príprava diviny je cestou ku chutnému a nie celkom tradičnému jedlu. Mali by ste však poznať aj pár trikov pri samotnom varení a úprave.
S vegetariánstvom sa aj v dnešnej dobe spája stále veľa mýtov. Toto je päť najväčších.
Hydinári sa sťažujú, že napriek nižšej DPH nezaznamenali nárast záujmu o slovenskú hydinu. Reťazce cenu takmer nezmenili, tvrdia.
Pri nákupe mäsa a rýb si treba dávať pozor najmä na ich vzhľad.
Každá žena chce byť kráskou. Nezáleží to však iba od toho, ako sa nalíči a upraví, ale aj od toho, čo pustí do žalúdka.
Kráľ ovocia pasuje do dezertov, ale aj mäsových a zeleninových jedál.
Boli roky, keď sa naň stálo v dlhých radoch a vidiečania chovali ošípané, králiky, hydinu, hrabavú aj vodnú, aby prilepšili sebe aj príbuzným v meste.
Tuk! Ani vám toto slovo neznie práve príťažlivo?
Poznáte potraviny, ktoré obsahujú viac železa ako špenát? Možno vám zachutia viac...
Školáci, ale aj pacienti v nemocniciach by sa mali začať stravovať zdravšie. Poľské či brazílske kurčatá, ktoré boli spochybňované pre kvalitu, majú nahradiť slovenské.
Miska guláša, ktorá vás zahreje v studenom období. Názov tohto tradičného nemeckého jedla doslova znamená "jeden hrniec" a odkazuje tak na spôsob prípravy.
Nevyhnutné pre naše zdravie: vitamín B-komplex. Skupina ôsmich vitamínov riadi životne dôležité procesy prebiehajúce v našom tele.
Odriekaného chleba najväčší krajec. Toto slovenské príslovie sa nevdojak vynorí v pamäti Ignáca Bertoviča, ktorý založil mäsiarsku spoločnosť Berto.
Chcete sa začať stravovať vegánsky, zriecť sa živočíšnych produktov, no neviete celkom presne, aké zdravé je vegánstvo?
Viac slovenských potravín. Dôležité heslo sa dostalo do programových priorít novej vlády. Poľnohospodári sú zatiaľ skeptickí k tomu, či nastane zlom.
JOZEF SEDLÁK: Slovenské poľnohospodárstvo čaká na reštart. Koľký v poradí od roku 1990?
Zdravá strava. Zdá sa, že sa o nej už napísalo všetko, vždy však naďabíme na informácie, ktoré nás prekvapia.
Mäso je dôležitým zdrojom bielkovín. Nemalo by chýbať v žiadnom jedálničku.