Vedci tvrdia, že časté pochutnávanie na mäsitých maškrtách môže viesť k nedostatočnej výžive. A predsa sa niektorí radi inšpirujú tzv. „mäsožravou“ diétou.
Asociácia hotelov a reštaurácií Slovenska chce vedieť, ako má plniť novú povinnosť, informovať o pôvode mäsa v jedálnych lístkoch.
Zväz spracovateľov mäsa očakáva od začiatku decembra navýšenie cien mäsa a mäsových výrobkov na úrovni približne 10 až 12 %.
Strava, ktorá šetrí peniaze i planétu. Flexitariánsky jedálniček využíva benefity vegetariánstva a neštíti sa ani mäsa.
Trochu ostrej papriky, náhražku bravčového a niekoľko lístkov bazalky vkladá šéfkuchár Songpol do rozpálenej panvice wok.
Potravinárska komora Slovenska reaguje na nepravdivé informácie k označovaniu krajiny pôvodu potravín.
Ak sa sami seba pýtate, ako môžete pomôcť zachrániť prales, ktorému sa hovorí zelené pľúca planéty a ktorý produkuje zhruba 20 percent kyslíka na zemi, odpoveď môže byť jednoduchá. Jedzte menej mäsa.
Slovenskí hydinári ocenili, že v zariadeniach verejného stravovania musí byť označený pôvod mäsa, hotelieri to považujú za zbytočné.
Ľudia budú lepšie informovaní o pôvode mäsa, ktoré konzumujú v stravovacích zariadeniach.
Rakúsko malo podľa Eurostatu najvyššie priemerné ceny mäsa v celej EÚ, o 46 percent vyššie ako je priemer. Slovensko bolo 21 percent pod priemerom.
Niet nad chutný a osviežujúci melón v horúcich letných dňoch.
Máte chuť na pravé slovenské zabíjačkové špeciality? Pozrite si v reportáži TV Pravda, prečo je bravčový luxus nad slovenské pomery.
Na grilovanie nie sú vôbec vhodné údenárske výrobky alebo mäsá naložené v soli či marináde.
Zlepšovanie kvality svalov, kostí a odstraňovanie problémov s pokožkou. Aj takéto zdravotné benefity prinášajú pre starších ľudí kvalitné proteíny.
Prevádzka údajne mäso prijala už začiatkom júna.
Na Slovensko sa doviezlo z Česka hydinové mäso sa salmonelou. Zásielku prevzal jeden z obchodných reťazcov.
Čím viac sa na Slovensku hovorí o dôležitosti čerstvých potravín, tým viac je krajina závislá od dovozov. Potvrdil to aj nedávny prieskum.
Steaková latina sa začína už pri výbere plemena, veď každý „rodokmeň rezňa“ má svoje osobitosti. Zvieratá majú iný genóm, inak ich kŕmia a ošetrujú.
K steaku patrí omáčka. Ponúkame vám 5 receptov, ktoré sa oplatí vyskúšať.
Anglický hudobný magnát Simon Cowell prestal jesť niektoré potraviny.