Guláš patrí k stredoeurópskej kulinárskej tradícii a každý, kto ho robí, má naň svoj recept, aj keď základ je rovnaký.
Pravidelné jedenie mäsa by mohlo byť spojené s vyšším rizikom širokej škály bežných ochorení, vyplýva z novej štúdie.
Cesta medzi farmou a spotrebiteľom sa skracuje vďaka spoločnostiam, ktorým záleží na kvalite a takýto tovar dodávajú na trh cez svoje predajne. Spotrebiteľ chce mäso so slovenským pôvodom!
Niekedy treba chuťové bunky potešiť aj jedlami, ktoré sú jedlami nášho detstva a mnohé z našich kuchýň a z jedálnych lístkov v podstate zmizli.
Čerstvé mäso by malo mať správnu farbu, vôňu, povrch a konzistenciu. Aká je to?
V konečnom dôsledku podľa nich nebude mať žiadny pozitívny vplyv na zlepšenie postavenia slovenských spracovateľov mäsa na trhu.
Jeseň a zima so svojim nevľúdnym ponurým počasím sú optimálnym obdobím, keď sa niekedy organizmu žiada aj niečo sýtejšie a tým môže byť aj porcia mäsa.
Nemusíte navždy. Dokonca sa nepotrebujete stať ani vegetariánom. Červené mäso má rozhodne aj niekoľko pozitív, pre ktoré chutí telu, nielen chuťovým pohárikom.
Mäso je pravidelnou súčasťou jedálnička Slovákov. Mäso z vysokej zveri si doprajeme len zriedka, no pre jeho účinky na organizmus sa odporúča zaradiť ho do jedálnička pravidelne.
Leto a príroda. Príroda a oheň. Oheň a jedlo. Jedlo a kvalitné mäso... Či už ide o pečenie ryby nad pahrebou, otáčanie ražňa s kusom bravčoviny, varenie guláša v kotlíku.
Cena mäsa na Slovensku posledné roky kontinuálne stúpa.
Pochutnávanie si na červenom mäse sa môže podľa vedcov negatívne podpísať pod reprodukčné funkcie žien i mužov.
Zníženie telesnej hmotnosti, úprava cholesterolu či žiarivá pleť. Aj takéto výsledky môže priniesť krátka pauza od mäsitých pokrmov.
Už naši prapradedovia vedeli, že hovädzie, hydinové, bravčové, jahňacie, králičie, divina či mäsko vodných živočíchov je zdrojom energie a zdraviu prospešných látok.
Aby bolo mäso také, ako má byť, pred prípravou ho nikdy nenamáčame vo vode (zbytočne by sa vylúhovalo), ale iba utrieme vlhkou utierkou alebo krátko opláchneme.
Konzumácia mäsa predstavuje hrozbu pre životné prostredie, pretože hovädzí dobytok produkuje metán.
Malé či veľké mäsiarske podniky, obchody, rôzne potravinárske prevádzky berú aj nezaučených ľudí, len aby udržali chod firiem.
Poslednou dobou v spoločnosti rezonuje téma mäsa, vegetariánstva i vegánstva.
Na úsvite tretej dekády tretieho tisícročia, ktoré rúca všetky zažité predstavy o rozvoji spoločnosti, sa Slovensko ocitlo na potravinovej križovatke.
Vedci tvrdia, že časté pochutnávanie na mäsitých maškrtách môže viesť k nedostatočnej výžive. A predsa sa niektorí radi inšpirujú tzv. „mäsožravou“ diétou.