Viac slovenských potravín. Dôležité heslo sa dostalo do programových priorít novej vlády. Poľnohospodári sú zatiaľ skeptickí k tomu, či nastane zlom.
JOZEF SEDLÁK: Slovenské poľnohospodárstvo čaká na reštart. Koľký v poradí od roku 1990?
Zdravá strava. Zdá sa, že sa o nej už napísalo všetko, vždy však naďabíme na informácie, ktoré nás prekvapia.
Mäso je dôležitým zdrojom bielkovín. Nemalo by chýbať v žiadnom jedálničku.
V mnohých krajinách sveta patrí plátok pečeného medzi najobľúbenejšie pochúťky.
JOZEF SEDLÁK: Pásomnica je parazit, ktorý škodí ošípanej aj ľuďom. Na ošípaných však parazitujú aj iní cudzopasníci - podvodníci.
Kšeftári sa na úkor štátu aj ľudí nabaľujú na mäse. Množiace sa mnohomiliónové úniky na dani z pridanej hodnoty, z roka na rok klesajúca domáca výroba bravčoviny a rastúce dovozy, na ktorých sa priživujú podvodníci.
Predstava kozích mäsových hodov vyvolá u mnohých ľudí nepríjemný úškrn, najmä keď si vybavia zápach capov.
Obchodníci by zmenou dane mohli byť motivovaní predávať čerstvé sladkovodné ryby, králiky, jahňacinu či kozie mäso.
Nie je dobré príliš prevárať jedlá, najmä jedlá zo zeleniny a ovocia, pretože takto strácajú vitamíny. Čítajte aj ďalšie rady...
V chladných vlhkých mesiacoch číhajú vírusy všade navôkol. Ubrániť sa im môže len človek so silným imunitným systémom.
Ľudia na Slovensku trvalo znižujú spotrebu mäsa. Stoja za tým ekonomické dôvody i pribúdajúce informácie o vplyve konzumácie mäsa na zdravie ľudí.
V minulosti dostalo toto ochorenie prívlastok "choroba kráľov". Kto iný si totiž mohol dovoliť konzumovať tak často mäso...
Aj na zoznamovacej aplikácii Tinder sa zdá, že vlastníctvo grilu urobí dojem, aspoň podľa profilových fotiek slobodných mužov s týmto zariadením v pozadí.
Svetová zdravotnícka organizácia WHO zaradením údenín na zoznam preukázaných karcinogénov vyvolala vo verejnosti rozruch a paniku.
Varovanie, že mäsové výrobky môžu spôsobovať rakovinu, neznamená, že by ľudia mali prestať jesť mäso úplne, uviedla Svetová zdravotnícka organizácia.
Slováci si dnes nevedia predstaviť jedálny lístok bez mäsa. Pritom takmer celé 20. storočie s výnimkou posledných 30 rokov bolo mäso vzácnosťou.
Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) zaradila údeniny, ako sú šunka, slanina či párky, na zoznam preukázaných karcinogénov.
Nedostatok vitamínu B12 sa môže prejaviť ako anémia a dbať na jeho prísun by mali predovšetkým vegáni.
Schudneme, ak príjem sacharidov obmedzíme na úplné minimum. Kto to vyskúšal, potešil sa výsledku. A preto sú proteínové, resp. nízkosacharidové diéty také populárne.