Včelie produkty sú alternatívou farmaceutických prípravkov. Na rozdiel od nich však nepoznajú predávkovanie, ani toxické účinky.
Komedony sú tie čierne hlavičky, s ktorými je život taký trápny... Toto sú domáce prostriedky, s ktorými proti nim zabojujete.
Nestačí, ak nesladíte kávu a odolávate dezertom. Pretože cukor sa nachádza v mnohých potravinách...
Ak chceme jedlu dodať arómu a špecifickú chuť, často siahneme po zdravom petržlene.
Chutné, sýte a zdravé smoothie sa už prepracovalo do našich jedálničkov. Ale čo tak pozrieť sa na túto pochúťku trochu inak.
Môžme si na nich pomaškrtiť, pripraviť z nich sladké dobroty, ale aj využiť pri našom skrášľovaní.
Slovenský zväz včelárov hodnotí rok 2015 v celkovom objeme produkcie medu ako nadpriemerný.
Aj vy patríte k ľuďom, ktorí neradi siahajú po prípravkoch z lekárne a snažia sa žiť (aj liečiť) čo najprirodzenejšie?
Koniec dobrý, všetko dobré. Rok 2015 priniesol nadpriemernú znášku medu napriek chudobnému "zberu" repkového či agátového v nížinách Slovenska.
Kašlete? Nie a nie prestať? Neviete, čo s tým? Tu je zopár domácich prostriedkov, ktoré ho zlikvidujú.
Káva osladená medom? Nezvyčajné, ale vyskúšajte! Nahradiť med cukrom a cukor vytlačiť z jedálnička sa z každej strany oplatí.
Klíma na Slovensku sa mení a ovplyvňuje aj produkciu medu. Tohtoročná znáška bude o 40 až 50 percent nižšia oproti dobrým medovým ročníkom.
Raňajky by mali zasýtiť na viac hodín. Po hlade by nemalo byť až do desiatej ani stopy. Ak to tak nie je, niekde robíme chybu.
O cukre sa hovorí ako o bielom jede a umelé sladidlá tiež nie sú práve dobrou správou pre naše telo.
Včely už veselo po rozkvitnutých stromoch a lúkach zberajú peľ, aby vyrobili nielen pochúťku, ale zázračný nástroj prírodnej kozmetiky.
Cukor - chutí, ale pre kalórie chcete jeho množstvo redukovať na minimum? Nemusíte! Má totiž zdravé alternatívy.
O používaní domácich potravín v súvislosti so starostlivosťou o pokožku či vlasy sa už popísalo veľa.
Čvachtať sa v šľahačke, úžasnej čokoláde alebo voňavom kokosovom kúpeli? Poradíme vám, ako si ich pripraviť podomácky.
Žiadna desiata alebo olovrant? Deň bez nich neprejde. Uvedené neutíšia len hlad pred a po obede, ale nás robia aj krajšími!
Mak aj med majú vysokú výživovú hodnotu, preto by nemali chýbať v našej strave.