Pripravujú pre včelársku záhradu farebné efekty a návštevníci sa môžu tešiť aj na kulinárske a včelárske špeciality.
SILVIA RUPPELDTOVÁ: Máločo sa s Vianocami na Slovensku spája tak samozrejme ako med.
Pohľad na tisícky kvetov, ktoré obdarovala príroda tŕňmi, ale i za pohárik kvalitnej medoviny si nedávno dopriali bratislavské seniorky.
Väčšia spoločná vianočka zdobená mandľami a hrozienkami sa v mnohých domácnostiach kládla na prestretý štedrovečerný stôl.
Včelstvá nám ponúkajú med rôznych vôní, farieb a chutí.
Medovina je jedným z najstarších alkoholických nápojov, hovorí sa o nej ako o tradičnom slovanskom elixíre, pričom je opradená množstvom legiend a mýtov.
Križovatka ciest i národností dala prešporskej kuchyni rozmanitosť surovín a receptov.
Najlepšia medovina je víno s dušou medu, tvrdí Peter Kudláč, aktuálny svetový medovinársky šampión.
Medovinu ako ambróziu pili antickí bohovia a dnes by si určite objednávali Včelovinu Špeciál zo Smoleníc.