Starší ľudia majú slabšiu imunitu a potrebujú ju ochrániť. Ako tak treba urobiť?
Vymeniť bežnú múku za špaldovú sa občas oplatí nielen kvôli chuti, ale aj kvôli jej vlastnostiam a prínosu pre zdravie.
Nálezisko je veľmi dobrá správa aj preto, lebo Európa sa stane nezávislejšou v dodávkach tohto vzácneho materiálu.
Kremík nepatrí bežne k prvkom, o ktorých príjem sa zaujímame. Je vždy tak trochu v úzadí za ospevovanými vitamínmi a antioxidantmi. No kremík je pre telo ženy nesmierne dôležitý.
Nepatrí u nás medzi bežné druhy zeleniny, dokonca väčšina ani nevie o jej existencii. Je čas napraviť to.
Leto sa bez neho neráta! Okrem toho, že fantasticky chutí, pomáha zahnať smäd a je aj veľmi zdravý.
Žihľava, ako ju ľudovo nazývame, patrí medzi rastliny, ktorú vnímame skôr ako burinu, čo pŕhli a kade tade nám strpčuje život, ak sa jej čo i len dotkneme.
Cibuľa je nielen kráľovnou kuchyne, pretože je základom mnohých pokrmov. Je aj liečebným prostriedkom s mnohými blahodarnými účinkami. Skúste si ju dopriať denne nalačno!
Osteoporóza je ochorenie, pri ktorom dochádza k poruchám látkovej výmeny kostného tkaniva.
Horčík je jeden z dôležitých minerálov, ktoré ak telu chýba, tak príde nervozita, kŕče do svalov a odnesie si to aj váš zovňajšok.
Sú relatívne lacné a ľahko dostupné, ale veľmi zdravé. Obsahujú zdraviu prospešné látky, dokážu naštartovať trávenie.
Je plná vitamínov, vlákniny a minerálov. Dokáže skrášliť záhradu, ale aj posilniť zdravie a navyše pomôže schudnúť.
Dá sa pripraviť na spôsob šalátu, špenátu alebo kapusty. Táto zelenina je plná vitamínov a minerálov.
Špenát je plný minerálov, najmä železa, ktoré je dôležité na tvorbu hemoglobínu, obsahuje taktiež horčík a draslík pre zdravý krvný tlak.
Koniec zimy znamená nielen prebúdzanie prírody, ale aj „prebúdzanie“ ľudského organizmu. Telo musí upraviť niektoré fyziologické procesy a reagovať na meniace sa pomery v životnom prostredí i v životospráve.
Osem. Toto číslo dominuje aktuálnemu kalendárnemu roku. Odborníci vytipovali zoznam vitamínov, na ktoré ani v tomto roku netreba zabudnúť.
Ananás je bezpochyby jednou zo zdravých pochúťok, ktorej neodolá azda nikto. Práve počas zimných dní vie byť táto plodina pre mnohých zdrojom vitamínov.
Jedno či dve zívnutia ešte nič neznamenajú a netreba podliehať panike. Pokiaľ sa však väčšinu dňa necítime vo svojej koži, niečo nie je v poriadku.
Za jej nenápadným vzhľadom sa skrýva skutočná nálož vitamínov, minerálov a iných látok, ktoré sú veľkou vzpruhou pre náš organizmus.
Sú skvelé na prípravu viacerých jedál a dobrôt vo vianočnom období. Výborne chutia k rybám, v zeleninovom šaláte, na vianočke, alebo napríklad s medom a škoricou ako maškrta pri sledovaní rozprávok.