Dá sa pripraviť na spôsob šalátu, špenátu alebo kapusty. Táto zelenina je plná vitamínov a minerálov.
Špenát je plný minerálov, najmä železa, ktoré je dôležité na tvorbu hemoglobínu, obsahuje taktiež horčík a draslík pre zdravý krvný tlak.
Koniec zimy znamená nielen prebúdzanie prírody, ale aj „prebúdzanie“ ľudského organizmu. Telo musí upraviť niektoré fyziologické procesy a reagovať na meniace sa pomery v životnom prostredí i v životospráve.
Osem. Toto číslo dominuje aktuálnemu kalendárnemu roku. Odborníci vytipovali zoznam vitamínov, na ktoré ani v tomto roku netreba zabudnúť.
Ananás je bezpochyby jednou zo zdravých pochúťok, ktorej neodolá azda nikto. Práve počas zimných dní vie byť táto plodina pre mnohých zdrojom vitamínov.
Jedno či dve zívnutia ešte nič neznamenajú a netreba podliehať panike. Pokiaľ sa však väčšinu dňa necítime vo svojej koži, niečo nie je v poriadku.
Za jej nenápadným vzhľadom sa skrýva skutočná nálož vitamínov, minerálov a iných látok, ktoré sú veľkou vzpruhou pre náš organizmus.
Sú skvelé na prípravu viacerých jedál a dobrôt vo vianočnom období. Výborne chutia k rybám, v zeleninovom šaláte, na vianočke, alebo napríklad s medom a škoricou ako maškrta pri sledovaní rozprávok.
Pochutnávanie si na vianočných dobrotách dokáže narobiť žalúdku poriadne ťažkosti. Výsledkom je nepríjemná ťažoba v bruchu. Na ktoré vitamíny a minerály by sme nemali zabudnúť počas sviatkov?
Sú chutné, bohaté na živiny, sú zdrojom vitamínu C a vitamínov skupiny B, ale aj plné minerálov ako draslík, meď a horčík a bonusom je vláknina. Reč je o gaštanoch.
Formovanie postavy športom si vyžaduje väčšie úsilie aj pri úprave stravovacieho plánu. Ani to však v niektorých prípadoch nestačí a poobzerať sa treba po výživových doplnkoch.
Dilema, ktorú sa snažia vyriešiť laici a odborníci dlhé roky. Stačia pri cvičení a formovaní postavy živiny zo stravy, alebo si treba pomôcť aj výživovými doplnkami?
Nie je veľa rastlín, ktoré pozitívne vplývajú na celý ľudský organizmus. Jednu takú vám predstavujeme.
Gaštany majú lahodnú, jemne sladkú chuť a sú nielen veľmi chutné, ale i bohaté na živiny, ktoré sú spojené s mnohými zdravotnými výhodami.
Hoci sa na prvý pohľad zdá, že zhadzovanie nadbytočných kilogramov pomocou cukrom nabitej potraviny je nereálne, odborníci majú iný názor.
Naši predkovia s obľubou používali plody arónie, nazývanej aj jarabina čierna, alebo trpká bobuľa.
Sú plné vitamínov, minerálov aj flavonoidov. Hovoríme o šípkach, ktoré sú vďaka vysokému obsahu vitamínu C najmä v jesennom období výbornou prevenciou proti nachladnutiu a chrípke.
Nepatrí medzi najobľúbenejšie strukoviny a často ho zatienia napríklad hrach, alebo fazuľa. Cícer by mal mať však pevné postavenie v našom stravovaní.
Slivky sú nielen chuťovo výborné, ale aj zdrojom zdraviu prospešných živín, obsahujú vitamín C, provitamín A a vitamíny skupiny B, z minerálov napríklad draslík, horčík či fosfor.
Hoci sú čučoriedky len malé plody, sú bohaté na živiny a priaznivo vplývajú na naše zdravie. Prečo by ich mali jesť seniori?