Deti potrebujú pravidelný príjem živín a energie v niekoľkých dávkach.
Desiata by mala tvoriť asi 10 % kalorického príjmu počas dňa. Jej význam spočíva v tom, že organizmu dodáva energiu, keď už od raňajok vyhladlo a na obed je ešte priskoro.
Potrebe raňajkovať sa robila dlhodobá osveta. To isté však treba povedať o olovrante!
Výživné a zároveň ľahké, jednoduché, no pritom aj nápadité a pekné jedlá. Od rána až do večera ich môžeme pripravovať na slovenskú nôtu.
Gaštany sú zimným hitom, pretože v porovnaní s inými orechami obsahujú veľmi málo tuku a kalórií.
Hrsť orieškov verzus hrsť želatínových cukríkov - obe majú 188 kalórií. Výživová odborníčka vysvetľuje, aký je rozdiel medzi zdravým a nezdravým snackom.
Už ste si tento rok pochutnávali na melóne? A zrnká ste, ako vždy, vypľúvali?
Máte dojem, že to nejde? Opak je pravdou! Tu je pár tipov, ako nezaháľať ani počas obedňajšej prestávky v práci a chudnúť! Leto sa blíži...
Aj vy jedávate na olovrant alebo na desiatu niečo, o čom máte zafixovanú predstavu, že tým robíte svojmu telu len dobre? Pozor, pozor! Tu je pár príkladov, kedy to nie je pravda.
Nahraďme tradičnú desiatu ľahko stráviteľnými a zaujímavými dobrotami.
Najklasickejšou klasikou pri príprave desiatej a olovrantu v našich končinách je pečivo alebo chlieb natretý rozmanitými nátierkami.
Osobný tréner Michal Simon radí ľuďom, ktorí chcú schudnúť.
Žiadna desiata alebo olovrant? Deň bez nich neprejde. Uvedené neutíšia len hlad pred a po obede, ale nás robia aj krajšími!
Mak je zdravá potravina. Obsahuje horčík, železo, vitamín E, kyselinu linolovú, bohatý je aj na vápnik.
Ak máte na niečo chuť, zabudnite na typické olovranty plné tukov. Môžete to vyriešiť aj zdravšie.