Ak chceme pripraviť jemnú omáčku, pomôžeme si žĺtkom, po pridaní ktorého sa už omáčka nesmie variť.
Rozmýšľate nad ľahkou večerou? Pripravte si tagliatelle s mrkvovou omáčkou.
Pri varení omáčok platí viacero pravidiel. Ak ich dodržíte, chutný výsledok je zaručený.
Keď zvolíme ako prílohu k hlavnému chodu uvarené cestoviny, možno ich dochucovať korením, bylinkami, syrom či zeleninou tak, aby výsledná chuť ladila s jedlom.
Hoci talianska kuchyňa má predsa len ešte v slovenských končinách svoje limity, paradajkovú omáčku už pripravovala nejedna gazdiná.
Naše babičky tradične využívali najmä tekvicu obyčajnú, ktorá často v ich záhradách vyrástla do nebývalých rozmerov.
Leto praje aj menej populárnym druhom zeleniny ako je ružičkový kel.
Športujete? Potom je tento recept pre vás ako strvorený. Zasýti a výborne chutí.
Rôzne odrody tekvíc nás inšpirujú k tvorbe stále nových jedál od chuťoviek až k dezertom.
Poznáte tie chutné ľahké recepty typu mozarella s paradajkou? Tu zmrzlina a tam ovocie? A vravíte si, že z nich sa predsa nepriberá?
Omáčky sú neodmysliteľnou súčasťou takmer každej grilovačky.
Omáčky sú neodmysliteľnou súčasťou takmer každej letnej grilovačky. Pri väčšine grilovaných pochúťok ešte viac posilnia vynikajúci chuťový dojem.
Chutnú špargľu si môžete pripraviť na veľa spôsobov. Vyskúšajte nový recept.